27.10.2009 SicilŽ

Na enkele verregende vakanties in kindvriendelijke bungalowparken in Nederland hebben we het eindelijk aangedurfd: een vliegreis met kind. We verbleven een week op een azienda agrituristica precies in het midden van SiciliŽ en met onze huur-Fiat doorkruisten we zoveel van het eiland als menselijkerwijs mogelijk is. De snelwegen en kronkelige bergweggetjes waren grotendeels verlaten; een groot contrast met de steden en dorpen waar in de drukke straten het recht van de sterkste geldt en elk leeg stukje stoeprand of plein een potentiŽle parkeerplaats is.
In een land waar door economische omstandigheden en gebrekkige kinderopvang nog maar weinig kinderen worden geboren, hadden we veel bekijks met ons blonde mannetje. En Felix? Die vond het allemaal prima, zolang er zo nu en dan werd gestopt voor een chocoladeijsje en we iedere avond nog even de jonge poesjes gingen aaien die op het erf rondliepen.
En geen kik in het vliegtuig.

Een selectie van de fotoís van bergdorpen, kathedralen, vergezichten en ander Siciliaans moois staat op Flickr.

anneke | 09:10 | fotografie