04.03.2006 De Sopranos tour

Walter had het bij het rechte eind. De Sopranos tour is uiteraard de enige zinnige reden om af te reizen naar New Jersey.
We starten in een touringcar in hartje Manhattan. De gids is een acteur die zo nu en dan mag opdraven als ober of lijk in de serie. Ruim vier uur lang overspoelt hij ons met weetjes over de Sopranos en de acteurs die erin spelen.
Voor in de bus zitten een paar die hard fans. Ze weten bijna alle antwoorden op de triviavragen die worden gesteld. Goede antwoorden worden beloond met een prijsje. Een pak koffie, een zak pasta. Nog geen aflevering gemist, maar ik weet vrijwel niks.
Net als Tony Soprano rijden we op de klanken van “Woke up this morning” New Jersey in via de Lincoln Tunnel. Op de locaties waar het mogelijk is houden we een fotostop, andere zien we vanuit de bus voorbij schieten. Pizzaland blijkt een miniscuul pizzeriaatje te zijn met maar drie zitplaatsen. Satriale’s ziet er van buiten uit als in de serie, maar vlees wordt er niet verkocht. Het is een leegstaand bedrijfspand dat door HBO wordt afgehuurd. Het varken staat alleen op filmdagen op het dak, in verband met souvenirjagers. We stoppen bij een bakker voor mierzoete cannoli. Diners, bruggen, coffeshops…na alweer vijf series kan ik me niet alle plekken meer herinneren, maar de tv-beelden die in de bus worden vertoond helpen.
De laatste stop is Bada Bing. Het bestaat echt, zij het onder een andere naam. De eigenaar verdient onderhand een leuke cent bij met de verhuur van de tent op de ochtenden dat er gefilmd wordt en met de verkoop van Sopranos merchandise. Ik voel me er een beetje een voyeur, maar de meisjes die er werken - decent in bikini, want volgens de wet van New Jersey gaan de verkoop van bier en het tonen van blote borsten niet samen - lachen me vriendelijk toe. Het damestoilet is in hun kleedkamer.

We zijn bijna weer in Manhattan. De laatste quizvraag. Ik gok het antwoord goed en win de hoofdprijs: een tegoedbon voor nog een locatietour. Binnenkort dus wellicht een fotoverslag van de Sex and the City tour.

anneke | 09:13 | fotografie, plaatsen
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Woehoe! Corny maar cool!

Zezunja - 04.03.2006 - 10:56

Dat autorijden daar op die muziek lijkt me wel een lekker gevoel.

cockie - 04.03.2006 - 11:54

Ik zou zooooo voor de sex and the city tour gaan. 9 van de 10 vragen zou ik dan ook nog goed kunnen beantwoorden!

KrijnOnline - 05.03.2006 - 14:13

mijn jaloezie spat van het scherm!

hansb - 05.03.2006 - 16:04

hrm, gaaf, hoewel ik liever gewoon de serie kijk :)

Die overigens op 12 maart weer begint op HBO! Eindelijk een 6e seizoen :)

kamstra - 06.03.2006 - 15:07

ik wil die tour ook gaan doen!!

jaloursssssss

hebbie misschien nog neutrale piccies??

gabi - 17.03.2007 - 11:20

Zwaar kick! Hoop dat er ooit nog eens Sopranos merchandise naar Nederland komt overwaaien…

Guillaume - 21.05.2007 - 19:05
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.