15.06.2005 Toscane per trein, dag 2

Stralend weer. We ontbijten in een vrijwel lege ontbijtzaal. Onder de enorme stolp liggen vijf plakjes kaas en ham. Het personeel is onverminderd vriendelijk. We lopen het dorp in en nemen de toeristenbus naar Florence. De Duomo. De enorme rij om de toren te beklimmen slaan we over. In de kerk heffen de bezoekers hun handen ten hemel, inclusief cameratelefoon. De vloer en het licht zijn indrukwekkend.

Vergeefs gezocht naar wat men de beste ijssalon van Italie noemt, Vivoli. Na bestudering en herbestudering van de kaart en de reisgids blijken we al een tijdje voor het dichte rolluik van de zaak te staan. Bij een naburig restaurant de beste pizza ooit gegeten.

De tuinen van Boboli bezocht. David, Hercules en de Ponte Vecchio gezien. Het grootste gedeelte van de toeristen blijken Amerikaanse tieners en bussen vol Japanners te zijn. Met de bus terug naar Fiesole. Wederom geweldig gegeten. Op de weg naar huis zie ik voor het eerst in mijn leven vuurvliegjes (of zijn het glimwormen?). Ik dacht even dat ik hallucineerde. Fascinerend. Als een blok geslapen.

alex | 23:09 | plaatsen
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Ja, vuurvliegjes…geweldig! Ik heb ze voor het eerst gezien op het eiland Corfu en het was een bijzondere belevenis…wow!

Simone - 16.06.2005 - 12:22

Die zie je hier (TX) elke avond. Die kleuren zijn ongelooflijk — neon groen!

dries - 16.06.2005 - 16:59

Ik durf bijna niet meer over de glimwormen te beginnen :-) maar toch… ik heb ze ook ??n keer gezien en wist niet wat ik zag. Een camping in frankrijk na een lange wandeling ‘s avonds in het donker teruggekomen, zagen we er ??n (!) in de berm. Eerst dacht ik dat het radioactief was ofzoiets :-)

wout - 16.06.2005 - 18:52

Geinig, die vuurvliegjes/glimwormen. Ben nu in Zweden, en vond enkele dagen 1 (??n!) licht verspreidend beestje. Ik zag in het gras een fel groen lichtje zitten, en dat bleek een soort tor met in z?n achterste een soort chemisch fabriekje dat dus een fel groen licht afgaf. En nog veel ook, in de hand palm verlichte dat 1 cm beestje de hele handpalm. De evolutie heeft toch enkele mooie oplossingen voortgebracht, zelfs voor beestje die bang zijn in het donker.

Ben - 25.06.2005 - 08:36

In Vence (Z.Frankrijk) zitten ze met honderden in het bos. Net dwaallichtjes.
Voorheen nooit gezien; verrassend mooi.
Jan

jan - 06.07.2005 - 11:59
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.