17.06.2005 Toscane per trein, dag 3

Nabij Monte Ceceri

Plasregen. Het ziet er niet uit als een buitje. We nemen onder het afdak de reisgidsen door en lezen wat in ons boek. Als het tegen elven opklaart, besluiten we er een rustig dagje van te maken en in de omgeving te wandelen. Het natuurgebied om Fiesole heen is erg fraai. Heuvels vol cypressen, met her en der olijfgaarden. Over een slingerend pad klimmen we naar de top van de Monte Ceceri, waar een vesting uit de Tweede Wereldoorlog ligt. Daar hebben we wederom een mooi uitzicht over Florence.

We dalen af naar het dorp, waar we bij hetzelfde restaurant als waar we gedineerd hebben lunchen. Daarna via de Etruskische muren door het dal weer in de richting van het hotel. Het wordt steeds drukkender. Bij ieder huis waar we langs lopen slaat een hond aan. De weg terug de heuvel op loopt steil omhoog. Een oude dame schuifelt langzaam voort met een tasje boodschappen. Aan rollators heb je hier niks. Links en rechts staan olijf- en vijgenbomen. Mijn cameratas begint door te wegen. Ik maak in mijn hoofd een lijstje van spullen die ik niet gebruik en voortaan wel thuis kan laten. Ik kom wederom tot de conclusie dat ik alles gebruik. Ik moet gewoon afzien en niet zeuren.

Tweehonderd meter voor we bij het hotel terug zijn begint het plotseling idioot hard te regen. Binnen de kortste keren ontstaat een snelstromend beekje langs de weg. We proberen nog wat te schuilen, maar komen uiteindelijk drijfnat bij de thuishaven aan. Het zal niet meer ophouden met regenen. Diner voor het appartement met chips, prosciutto en lokale wijn uit plastic bekertjes. Ik lees nog wat en typ dit stukje.

alex | 12:47 | plaatsen
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Heel herkenbaar…veel regen en dus flink afzien in de omgeving van Florence… wij zijn destijds met de trein naar Veneti? gevlucht, waar het stralend zonnig weer was en we weer op adem konden komen. ;-)

Simone - 17.06.2005 - 13:31
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.