15.06.2005 Toscane per trein, dag 1

Om vier uur gaat de wekker. Terwijl Anneke onder de douche staat, probeer ik mezelf naar het koffiezetapparaat te slepen. Het gaat niet van harte. Omdat op Schiphol alles nog wel dicht zal zijn, werk ik met moeite twee boterhammen naar binnen. De katten een aai gegeven en gezegd dat ze lief moeten zijn voor de buurvrouw.

Voor de zoveelste keer doet de taxichauffeur net alsof er geen vaste prijzen voor ritten naar Schiphol bestaan en probeert hij ons het volle pond te laten betalen. Uiteraard veel te vroeg aangekomen. Bij de gate hebben we een uur lang uitzicht op het chagerijnige geteisem dat met een Arke-vlucht naar Kos zal vliegen. Zevenachtstebroeken alom. Rennende en gillende kinderen op de loopband. Een horde zware shagrokers in de nog dichte bar.

Zonder problemen of vertraging in Florence aangekomen. Het is bewolkt, fris en nevelig. Eerst met de bus naar het centrum, daarna met een taxi verder naar ons hotel in Fiesole. Op de foto’s waren de uitzichten vanaf de heuvel waarop het stadje ligt prachtig. Ze blijken overeen te komen met de werkelijkheid. Het hotel is de enige Nederlandervrije zone in de omtrek, merkten we al snel.

We wandelen door het dorp, op zoek naar iets te eten. Er zijn drie restaurants naast elkaar. Bij degene die ons het meest bevalt, en waar duidelijk Italiaanse locals aan het lunchen zijn, gaan we zitten. Na tien minuten genegeerd te zijn, vertelt de eigenaar korzelig dat de keuken gesloten is. We druipen af naar de naastgelegen toeristenfuik. Omringd door Engelsen, Amerikanen en uiteraard Nederlanders eten we boven verwachting goed.

We lopen nog even naar een kerk, genieten van het uitzicht, slaan proviand in en gaan terug naar het hotel. Voor avondeten hebben we geen puf meer, om half negen vallen we doodmoe op bed.

P.S. Mocht u zich afvragen wat er de afgelopen dagen met de site aan de hand was, dat zit zo: Een paar weken geleden is een harde schijf in de server gecrasht en vervangen. Daarna werkte alles een tijd lang prima, tot we een paar dagen geleden ineens I/O errors kregen en het hele systeem platging. Met beide admins in het buitenland kwam dat erg slecht uit. Hopelijk is het nu verholpen, maar mocht de site weer onbereikbaar zijn, weet u hoe het komt.

alex | 10:32 | plaatsen
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

‘Het’ is nu verholpen! Hoera!

cockie - 15.06.2005 - 11:01

Oh, ik krijg direct weer Toscane-kriebels…
Ik hoop dat ik mee mag genieten via jullie mooie foto’s… ik kijk er weer naar uit.
Fijne zonnige vakantie!

Simone - 15.06.2005 - 12:20

Ja, heerlijk Toscane! Veel plezier.

Rick - 15.06.2005 - 12:23
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.