24.05.2005 Stessen

We hebben gisteren op de valreep het toneelstuk Stessen gezien in het Rai Congrescentrum. De ongezellige zaal was tot de laatste stoel bezet. Het publiek was een mengeling van KLM-personeel en Kopspijkerskijkers.

Het was mijn eerste toneelvoorstelling. Ik denk niet dat ik nog laagdrempeliger had kunnen instappen. Het door Paul Groot geschreven stuk zit goed in elkaar. In het kort gaat het over de beslommeringen van het cabinepersoneel en de piloten van het noodlijdende Happy Air, dat een vlucht naar Delhi, India maakt. Er worden met snelle verkleedpartijen ongeveer tien personages door de vier spelers neergezet.

Al met al denk ik dat vooral het KLM-personeel op zijn wenken bediend wordt met een grote hoeveelheid inside jokes, die voor de buitenwereld soms misschien moeilijk te begrijpen zijn. Het is een aardige voorstelling, niet briljant. Ik hoef u verder ook niet aan te raden om hem te gaan zien, hij is al tijden uitverkocht.

alex | 13:17 | theater
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Goed dat jullie ook nog gegaan zijn. Zie ook ons verslagje via bijgaande link.

Hans - 24.05.2005 - 14:47

Hmmm… Na het lezen van ook Hans’ stukje wil ik misschien toch ook wel een kaartje…

Ben - 24.05.2005 - 16:46

Zit goed in elkaar!? John Lanting avant la lettre was het. Zonde van het talent van alle vier acteurs: http://log.komma.net/archives/002006.html

Eric - 27.05.2005 - 23:00

@Eric: ik zal niet ontkennen dat ik wellicht wat moeite heb iets dergelijks op waarde te schatten. Zoals gezegd, het was mijn eerste toneelstuk.

Ik krijg nu wel flashbacks naar Piet Bambergen, de Tros en Theater van de Lach. Auw.

alex - 27.05.2005 - 23:11

Oei. Sorry dat ik de herinnering nu heb verknald. ;-)

Eric - 28.05.2005 - 23:17

Gister in de RAI naar de laatste voorstelling van STESSEN geweest en het was TOP!!! Echt lachen gieren brullen, maar ik had ook niet anders verwacht.

Simone - 31.05.2005 - 10:30
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.