01.04.2005 Kantoorleven (10); slot

deel 1 en deel 2

Als lunch eet ik iets dat aangeprezen wordt als quiche. Er zijn in ieder geval eieren en spekjes aan te pas gekomen. De rest van de dag wordt besteed aan het binnenstebuiten keren van de verschillende systemen. Ik heb al diverse oplossingen aangedragen die om het probleem heen werken, zodat de pc’s in ieder geval foutloos functioneren, maar voor mijn collega is dit een principekwestie. Hij begrijpt niets van mijn pragmatische houding. Het zou gewoon moeten werken en dat doet het niet, dus wordt er stug doorgegraven. Uiteindelijk komt een man van de beveiliging ons vertellen dat het kantoor gaat sluiten. Ik wil hem omhelzen.

Zonder feitelijk iets bereikt te hebben nemen we afscheid van Klaus. Ik ben murw en heb honger. Al mijn tolerantiegrenzen zijn overschreden, maar gelukkig beginnen we aan de terugreis. Eerst belanden we in een Keulse buitenwijk, daarna rijden we veel te lang de verkeerde kant op richting Frankfurt, om tenslotte in een kilometers lange stau te belanden door wegwerkzaamheden. Joe Cocker zingt ‘With a little help from my friends’. “Goed hŤ, Rod Stewart”, zegt E., die net klaar is met vertellen over zijn hobby en dat hij daarom geen tijd heeft voor een vriendin. Ik concentreer me op de wegenkaart die ik onder mijn stoel heb gevonden. Als E. voorstelt om ergens te gaan eten zeg ik zo nonchalant mogelijk dat ik geen honger heb. Om kwart voor twaalf ren ik de Burger King op Utrecht CS binnen. Opgelucht bestel ik een dubbele Whopper met bacon.

alex | 09:07 | algemeen geleuter
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Argh, wat een horrorverhaal zeg!

Lynn - 01.04.2005 - 09:15

Kromme tenen!

Jessi - 01.04.2005 - 10:28

Dat was een mooi verhaal. En erg herkenbaar ook. Vraag een echte nerd een probleem op te lossen en hij verzint er nog 6 bij ;)

jeroen - 01.04.2005 - 19:44

In mijn werkzame leven heb ik veel tijd en ernergie besteed aan zinloze haat. Het heeft vrijwel nooit geholpen, omdat botte idioten vaak meer in de smaak vallen bij superieuren, die die positie hebben bereikt omdat ze zelf botte idioten zijn. Voor jou is maar ??n oplossing mogelijk: voor jezelf beginnen. Voorts moet ik je er op wijzen dat je meeste klanten ook botte idioten zullen zijn. Ik hoop dat ik je heb geholpen.

Menno Nicolai - 01.04.2005 - 20:42

Laat een stukje over nerds en kantoren gaan en Walter komt klaar.

[anoniem] - 02.04.2005 - 09:14

Anoniem is vaak wel laf.

Zezunja - 02.04.2005 - 09:16

Graag meer van dit soort verhalen!

eric - 04.04.2005 - 08:45

Interessant verhaal en goed geschreven.

Kris - 11.04.2005 - 09:51