29.03.2005 Robots

Robots recensie

2/5 

De kaartjesafscheurman bij de Pathé Arena vertelde enthousiast dat we vandaag de eersten waren voor de IMAX-voorstelling van Robots. We moesten ons voorbereiden op een spektakel met overweldigend beeld en we zouden weggeblazen worden door het geluid. De IMAX-zaal is niet overdreven groot, maar het scherm is erg imposant. We zaten op de vijfde rij licht te schudden in de stoel en vroegen ons even af of dit een voorproefje was van de geluidseffecten die zich een weg door de ruggenmerg zouden banen. Het bleek gewoon het heien bij het station te zijn.

Nadat we met vier anderen de reclame hadden gezien gingen de lichten weer aan. Een medewerker liep naar voren met een microfoon en hield een onnavolgbaar toespraakje over IMAX en de technologie erachter. Na afloop deed iemand een aanzet tot een applausje, maar stopte snel toen niemand volgde.

Robots moet pogen een publiek te behagen dat verwend is door films van Pixar, zoals Finding Nemo en The Incredibles. In technisch opzicht is dat wel gelukt. Alle robots glimmen dat het een lieve lust is en de stad waarin de film zich afspeelt is één grote kleurrijke kermis. Het is daarom jammer dat het verhaal volgens zich een onvoorstelbaar uitgekauwd stramien voltrekt. Pixar heeft bewezen dat een animatiefilm voor alle leeftijden leuk kan zijn. Robots is echt een kinderfilm met tenenkrommend sentiment, een paar leermomenten en erg flauwe grappen. De karakters zijn nogal mat, eigenlijk komt alleen Fender uit de verf door het stemmenwerk van Robin Williams. Jammer.

De IMAX-projectie is indrukwekkend door zijn afmetingen. Het beeld is mooi scherp en helder, behalve als er snelle bewegingen zijn, dan wordt alles op een vervelende manier wazig. Voor de gamers onder u: de frame rate lijkt te laag. Ik denk ook niet dat Robots bij uitstek de film is om het geluid te ervaren. Al met al een teleurstelling.

alex | 18:18 | film
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Makers van kinderfilms zijn hoe langer hoe meer ‘inside-jokes voor volwassenen’ in hun films gaan inbouwen. Waardoor de film eigenlijk nog leuker is voor de ouders dan voor het kind.
Bij Robots is dat bijna niet gebeurd. Bovendien is het plot erg dun. Toch heeft mijn zoon (7) erg van de film genoten. En wij daardoor ook.
( http://blog.lachicamerengue.com/archives/000806.html )

CasaSpider - 29.03.2005 - 20:02

Tsja, een goeie vlieg middag verkwanseld voor een slechte film… Da’s bijna net werken op zo’n mooie dag…

Ben - 29.03.2005 - 20:31

Ik ben er met mijn nichtjes naartoe geweest. Film was aardig. IMAX was wel ok.

KrijnOnline - 29.03.2005 - 23:59

Imax komt alleen tot zijn recht met een echte imax-film. Een film die speciaal voor zo’n groot scherm is gemaakt. Robots is dat niet.

Michiel - 01.04.2005 - 20:01
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.