31.03.2005 Kantoorleven (10); deel 2

eerder

Netwerkbeheerder Klaus komt de trap aflopen en schudt onze hand. Hij en mijn collega lijken vanaf het eerste moment beste vrienden te zijn. Hun beider passie voor een obscuur maar o zo stabiel besturingssysteem wordt vol vuur besproken. “Eindelijk een medestander”, lijken ze beide te denken. Na hun gezamenlijke lofzang wil ik ter zake te komen door het probleem kort samen te vatten, maar word abrupt onderbroken door E., omdat ik er volgens hem niets van begrepen heb. Druk tekenend legt hij mij het hele systeem uit met behulp van een flow chart. Er worden allerlei leuke weetjes en trucjes bij gehaald die niets met het probleem te maken hebben, maar Klaus is duidelijk onder de indruk en smult van al deze kennis. Ik bijt op mijn lip.

Met een bekertje thermoskankoffie worden we binnengeleid in het testlab. Her en der staan pc’s waarvan de ingewanden uit de kast hangen. De vloer is bezaaid met kabels. Een tl-buis knippert. Het ruikt er muf. Klaus gaat ons een demonstratie van het probleem geven en daarvoor is een pc met Windows XP nodig. Al tijdens de installatie wordt door beiden druk geklaagd over de interface. Na afloop moet eerst het Teletubbiesbehang het veld ruimen en de blauwe taakbalk naar de klassieke grijze versie worden omgezet. Daarna volgt een half uur durend gevecht om het toetsenbord op de Duitse layout in te stellen. De twee zitten schouder aan schouder achter het toestenbord, af en toe bijna vechtend om de muis. “Darf Ich? Darf Ich?”, gaan ze ombeurten. Ik probeer te helpen door uit te leggen waar de instelling zit, wat terzijde wordt geschoven met een “daar hebben we net gekeken!”. Ik mompel iets in de trant van “dan heb je niet goed gekeken” en besluit verder mijn mond te houden.

verder

alex | 22:31 | algemeen geleuter
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »


Nerds van het verkeerde slag, ik ken ze ook te goed.

Alper - 31.03.2005 - 23:43

Zeg Alex, zullen we een microsoft fanclub oprichten?

Matthijs - 01.04.2005 - 03:06

Ooh, spannend…

jessie - 01.04.2005 - 03:44

Als je Microsoft niet haat betekend het nog niet dat je hun producten goed vindt. :)

arno - 01.04.2005 - 09:28
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.