31.03.2005 Kantoorleven (10)

Om kwart over zeven loop ik de taxistandplaats van Utrecht CS op, waar collega E. mij op zou wachten. Ik zie zijn grijze Ford Mondeo staan. Achter de achterruit zit een Amerikaans nummerbord geplakt. Er staat ‘OpenVMS for Life’ op. Ik haal diep adem en trek het portier open.

Mijn collega en ik zijn al een paar weken bezig met het onderzoeken van een probleem bij een bedrijf in Keulen, zonder resultaat. Hij stelde voor maar eens bij de klant op bezoek te gaan. Ik zag niet er niet zo veel heil in, maar stemde schoorvoetend in, waardoor ik nu in de file sta om Utrecht uit te komen. E. vertoont met zijn versleten Dockers, te grote colbert en drukke stropdas een verrassend grote gelijkenis met het beeld dat ik van hem gevormd had na onze vele telefoongesprekken.

E. heeft een zuidelijke tongval en praat onophoudend. OpenVMS is het beste en meest stabiele besturingssysteem ter wereld, wordt mij op dwingende toon ingeprent. Microsoft is de duivel zelve, een stelletje dieven en prutsers zijn het. Ik ken ze wel, de notoire Microsoft-haters, maar zo een als deze heb ik nog nooit meegemaakt. Nog ruim voor Arnhem weet ik dat dit een erg lange dag gaat worden.

verder

alex | 14:36 | algemeen geleuter
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Oh ja, zo ken ik er ook nogal een aantal. Het is waar, ik draai zelf ook op Linux, dat vind ik gewoon fijner, maar om gelijk de hele wereld te willen bekeren? Ik weet wel betere dingen met mijn tijd te doen.

Lynn - 31.03.2005 - 19:20

Ik ken ook een E. uit Utrecht dei goed aan jouw beschrijving voldoet, maar die heeft een andere auto. Ik neem aan dat E. je site niet kent ;-)

joep - 31.03.2005 - 19:52

Hmmmm openVMS, ooit gewerkt met machines die werken met dat systeem. Vooral het booten was leuk; het gevolg van deze langdurige boot procedure was dat de machines 24 uur per dag aanstonden. Maar wat wil je ook, het waren alpha`s

Jaap - 03.04.2005 - 22:07

1 keer raden wie sinds kort bij ons in amstelveen zit…. :-}

Ben - 04.01.2007 - 15:45
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.