22.02.2005 Sideways

Wijnreis. Ik heb het ooit met school gedaan. Via Duitsland naar Zuid-Frankrijk en eindigend in de Champagnestreek. Kijken naar de stroperigheid en kleur van de wijn. Ruiken, walsen, weer ruiken. Beschrijven wat je ruikt: aardbeien! leer! kaas! zwarte bessen! vanille! Proeven en doorslikken. Niet uitspugen, want je bent zeventien of je bent het niet.

In Sideways gaan twee vrienden in het kader van een vrijgezellenfeest op wijnreis door de Californische wijnstreek. De één mislukt schrijver die zijn emoties verbergt achter wijnkennis, de ander een mislukt acteur die nog één keer de beest uit wil hangen voor hij gaat trouwen.

Sideways is bitter en humoristisch. Ik kreeg zin in zon, vakantie en goede wijn. En dat mag best op deze ijskoude dag.

alex | 17:27 | film
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Zoek je nog een lekker wijntje? Eentje met veel cassisfruit en een licht pepertje? Probeer deze eens: Red Landau van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Blaauwklippen. Niet overal te koop en daardoor extra bijzonder. Prijs: ongeveer 6,50 euro per fles.

Tim - 23.02.2005 - 19:43
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.