31.01.2005 Desperate Housewives

“Ow,” riep Anneke, “de Belg gaat Desperate Housewives uitzenden!”. Nadat Lois Lane Teri Hatcher een Golden Globe had gewonnen voor beste actrice in een serie, waren we nieuwsgierig geworden. Met een borrel in de aanslag zaten we klaar voor de eerste aflevering. “Previously on Desperate Housewives…”, begon de voice-over. Previously?! Argh! Typisch des Belgs, het omgooien van de programmering. Ik keek even rond op internet of de eerste aflevering nog te vinden was. En ja hoor, en de andere twaalf stonden ernaast. Dus na een paar uur downloaden hebben we gisteren maar een marathon gedaan.

Oorspronkelijk probeerde de schrijver de serie te verkopen als satire, maar hij kwam bij geen enkele zender aan de bak. NBC, CBS en zelfs HBO lieten de serie schieten. Pas toen hij geadviseerd kreeg om het als soap aan de man te brengen, wilde ABC de serie wel hebben. The rest is history, zeg maar. Alles draait om de beslommeringen van de bewoners aan Wisteria Lane, een straat in een doodnormale buitenwijk in de VS. De buurt wordt opgeschrikt als een vrouw wier leven perfect lijkt zelfmoord pleegt. Zij bekijkt en becommentariŽert de levens van de geschokte achtergebleven buurtbewoners vanuit het hiernamaals. Zij ziet de dagelijkse sores, maar ook de geheimen, de verlangens, de intriges en de speurtocht naar de reden van haar dood.

De serie is komisch en spannend, absurd en spitsvondig. We hebben erg gelachen. “Je weet wel dat het een wijvenserie is hŤ?”, zei Anneke quasi-meewarig. Het maakt me niks uit. Desperate Housewives is geweldig! Iedere vrijdag op BelgiŽ ťťn, of bij uw lokale bittorrent aanbieder.

alex | 20:38 | televisie
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

First post, first po… Oh. Dit is /. niet… Maarreh is die serie niet een beetje verwant aan het principe van Six Feet Under?

chris - 01.02.2005 - 10:54

Nou, ts, pff. http://vandenb.com/archief/2005/01/20/desperaat

walter - 01.02.2005 - 18:27

Vanaf maart ook op Net 5, dinsdagavond…

Anneke - 02.02.2005 - 09:04

Welk lokaal torrentloket? Heb ‘m niet kunnen vinden.

arjan - 02.02.2005 - 22:57

Heb net even dc++ het eerste seizoen laten binnenhalen. Leek me geen leuke serie, wie kijkt er nu naar desperate huisvrouwen? Maar het is leuk, echt waar.

Seabert - 03.02.2005 - 01:33

@Arjen:

Misschien dat je hier iets aan hebt: http://www.torrentreactor.net/search.php?search=&words=desperate

jpk - 03.02.2005 - 09:35

kanmenieschelen! Ik vind het een fantastische reeks. Elke vrijdag zijn mijn schat en ik paraat om te kijken. Vooral de kleptomane buurvrouw vind ik z? fantastisch. Beetje onbeschaamd rondneuzen in de boodschappentas van Lois Lane.

Matthias - 03.02.2005 - 23:51

Raar maar waar: dat TV1-in-??n-veranderen heeft geen nefaste gevolgen voor de zender! Maar ik kijk toch liever naar Het Eiland (ook op ??n!) dan naar die huiswijven (zegt een Belg).

Dwangbuis - 05.02.2005 - 15:38

waar kan ik deze serie op internet bekijken???

[anoniem] - 28.02.2005 - 13:30

blij dat ik nog steeds goed pretsigaretten rollen kan, want voor ons g??n noten/hompen kaas of ander voer en alcohol is alleen maar slecht voor het goede ontwaken acheraf. Daarentegen zoveel mogelijk verruiming van de geest(hen die het rollen ook geleerd hebben begrijpen mij volkomen). Het lijkt wel of onze Barbiepoppen iedere vrijdag spontaan uit de vitrine breken om hun ding te doen. Dat komt er nu van als je met je lief vlak voor de open haard ligt te smelten en uiteindelijk smeulen: Fire in the house! Jammer dat Walk Lively Steffie(een der creaties van Mattel in 1970-vriendin van barbie), haar maatbeker als voer voor chantage had achtergelaten in haar poging om haar smeulende vriendin te redden van totale afschrijving!

Het extra kijkvenster dat zich opent wanneer men er een shaffie bij heeft, geeft ons 60 minuten operst kijkplezier…het kan dus t?ch; goede televisie en is een positieve tegenhanger tegen de zwaarzwarte deken die bush noemt! Net als Mattel(naar onze mening dan)hier weer een stukje amerikaanse zalm op het bord van het vermaak!
E?n ding dient men te onthouden; zoals alles komt ook hier een eind aan, dus is onze suggestie ten volle uit te genieten van deze GE-WEL-DIGE serie met een topcast als superlatief voor een roedel z??r kreatieve createurs. Mensenkennis vermengd met het juiste relativeringsvermogen die h?t inzicht verschaft om de hele boel vooral niet te serieus te nemen in het leven. Als we dit nu eens tot ons eigen dagelijk brood maken, dan zou de wereld er wellicht wat vrolijker uitzien. Vooralsnog ??n uurtje per week inspiratie opdoen en je in de kaaskelder inbeelden dat die Edammer kaasverkoopster ook zo haar geheimen heeft, ookal is haar finix woning vooralsnog veel mistroostiger dan Wisteria Lane in Tinseltown!

Enfin, de poppen zijn aan het dansen!

erik - 02.03.2005 - 11:45

bittorrent werkt goed, maar er zijn al een tijdje geen nieuwe afleveringen meer bijgekomen?? zit aan episode 15 en vind het zalig goed!!! Maar waar is 16-20??

dieter - 14.03.2005 - 16:54

die afleveringen op bittorent is dat met ondertiteling, nee waarschijnlijk?
Heeft iemand de ondertitelde afleveringen?

ciao
Sofie

sofie - 18.04.2005 - 13:23
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.