28.01.2005 Closer

Closer recensie

4/5 

Normaal gesproken lees ik op woensdag de filmrecensies in het Parool van voor tot achter door, om te bepalen naar welke films we willen gaan. Ik heb daarom voor het zien van iedere film een globaal beeld van het plot en de mening van een recensent. Zo niet met Closer. Ik had de stapel kranten bij terugkomst van vakantie nog niet doorgenomen, we zijn gewoon bij de eerste premiere die ons aansprak naar binnen gelopen.

Meteen werd duidelijk dat Closer een echte acteursfilm is, die leeft op de dialogen. Sterker nog, de dialogen zijn zo sterk geschreven en het acteerwerk is zo krachtig en doorleefd, dat ik na een half uurtje het gevoel kreeg dat ik naar een bewerkt toneelstuk zat te kijken. En dat bleek te kloppen. De film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Patrick Marber, die ook het filmscenario heeft geschreven.

Closer gaat over de het slagveld van de liefde, het leed, de passie en de verlatingsangst van twee koppels. Als de man uit het ene koppel ook nog een verhouding krijgt met de vrouw uit het andere, is het drama compleet. De film is rauw, grimmig en hard en heeft een oprechtheid die ik erg kan waarderen. Ik was vooral onder de indruk van het acteerwerk van Clive Owen, maar het was uiteindelijk Natalie Portman die er met de Golden Globe voor beste bijrol vandoor ging.

alex | 17:50 | film
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Clive Owen is in mijn ogen al een ster sinds ik hem zag in de BMW films

Denk dat ik dees film ook maar ga bekijken.

Majadebij - 28.01.2005 - 18:30

Wil hem eigenlijk ook graag gaan zien. Ben benieuwd want er is al veel over geschreven en gesproken!

Arvid - 31.01.2005 - 20:36

Echt de moeite waard! Maar na deze film geloof je niet meer in de ware liefde.

Aziza - 18.02.2005 - 14:44

Eg een kutfilm hoor… pff ik dacht leuk met m’n vriend erheen te gaan… Romantsich; nou nee!!!!! Julia speelt heel goed, maar kvind et eg een goedkope amateur-film!!!! Maarja… idd na deze film geloof je echt niej meer in ‘real love’…

[anoniem] - 22.02.2005 - 20:28

om weer iets van de echte liefde te ervaren moet je dan weer naar Mar Adentro. Subliem. Wel een sterke schouder en zakdoeken meenemen.
Heel mooi acteerwerk, heftig thema.

ellen - 23.02.2005 - 00:08
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.