27.12.2004 Kerst met films

Met een blanco agenda en Anneke aan de andere kant van de Atlantische oceaan, heb ik de afgelopen dagen maar eens gebruikt om een stapel films te kijken. Met de gordijnen dicht, een flesje wijn en zelfgebakken brood. Heerlijk.

I Robot 3/5
Het jaar 2035. Will Smith is rechercheur en wantrouwt als enige robots. Hij lijkt gelijk te krijgen. De op Isaac Asimov’s boeken geïnspireerde film heeft de potentie om de fantasie flink te prikkelen, maar vervalt iets te vaak in explosies en achtervolgingsscènes om echt te behagen. Stilistisch fraai.

Troy 2/5
Een oorlog wordt begonnen omdat het grootste mietje uit de geschiedenis er vandoor gaat met een nikserig blondje van het andere kamp. Dikke koningen met een te groot ego proberen munt te slaan uit de situatie. Achilles, gespeeld door Brad Pitt, kijkt de hele film alsof hij moet poepen. Groots visueel spektakel en bespottelijke one-liners. Zo had Homerus het niet bedoeld.

Shaun of the Dead 3/5
Shaun, zijn beste vriend, zijn ex met twee vrienden en zijn moeder slaan zombies tot gort om zo de veiligste plek te bereiken die ze kunnen bedenken: de lokale pub. Een script dat ongetwijfeld is bedacht in het café waar de film om draait. Gewoon leuk.

And now for something completely different 4/5
‘Vicious gangs of keep left signs’, ‘Hell’s Grannies’, ‘dead Norwegian parrots’, ‘the Upper Class Twit of the Year’ en ‘The Deadly Joke’. Ultra low budget, volstrekt absurd, weergaloos grappig.

The Bourne Supremacy 3/5
Het eerste deel was verbazend goed, met Matt Damon en Franka Potente als actie-thiller-koppel. Het paar leeft in het tweede deel teruggetrokken in India, maar als Potente wordt neergeschoten, reist de nog altijd door geheugenverlies geplaagde Bourne af naar Europa met een koffer vol wraakgevoelens. Op lokatie geschoten in Berlijn en Moskou, wat zorgt voor een goede sfeer. Stoere actiescènes, maar al met al minder dan het eerste deel.

alex | 13:23 | film
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Ik vind Shaun minimaal 4 sterren, eindelijk horror die te bekijken valt! En humor en romantic comedy, wat wil je nog meer. Een soort Notting Hill, maar dan niet zo eng (Julia Roberts blijft schrikken)

arno - 27.12.2004 - 13:29

franka potente……

frommel - 27.12.2004 - 15:29

Ik had ook meer van Troy verwacht, eigenlijk…

Dwangbuis - 27.12.2004 - 16:34

Ik ga voor Troy.. vond het een geweldige film. Mede omdat het in Malta is opgenomen toen ik daar was :) Jammergenoeg geen bekenden tegen het lijf gelopen.

Vampire - 27.12.2004 - 19:05

Films heb ik niet zo veel gezien. Heb net West Wing season 3 en 4 binnen, dus 2 x 22 afleveringen. Zit nu, na bijna 4 dagen op aflevering 13… ‘t gaat niet hard (maar moest ook de familie opzoeken)…
Oh ja, Troy vond ik wat tegenvallen. Die anderen heb ik (nog) niet gezien.

Ben - 28.12.2004 - 00:12

Mmm je zult wel vierkante ogen hebben gehad… of heb je een breedbeeld?

Troy was wel okay
The Bourne Supremacy was errug goed
I Robot vond ik wel goed gemaakt

Andere heb ik niet gezien..

Arvid - 28.12.2004 - 09:58

Sommige films bekijk je ook alleen maar voor de visuals.
Zo heb ik Van Helsing en X-Men2 gezien (vreselijke film, mooie visuals) en ook Troy past in dit rijtje.
Elk jaar opnieuw krijg ik het gevoel dat er meer en meer aandacht wordt gegeven aan nieuwe technieken en - soms - verbluffende special-effects en minder aan het verhaal zelf. Op den duur wordt een film gevuld met actiescenes van een halfuur (remember The Matrix 2 en 3). Jammer.

“Big Fish”; (nog steeds) “The neverending Story”; “Old men in new cars”;
“In china they eat dogs”; en sommige films van Guy Ritchie kunnen me nog steeds goed smaken (oa “Snatch”).

jessie - 29.12.2004 - 17:04

Foto-pauze?

Simone - 30.12.2004 - 12:23
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.