29.09.2004 Lyon (2)

De training zou om negen uur beginnen, dus de ochtendvlucht die om tien over acht in Lyon aan zou komen leek me een prima idee. Maar een slottijd op Schiphol die twintig minuten vertraging opleverde en mist in Lyon die ons noodzaakte eindeloos rond te cirkelen gooiden roet in het eten. Ruim een uur te laat arriveerde ik op een naargeestig bedrijvenpark in Isle D’Abeau, veertig kilometer buiten Lyon. Een hardware training: leuk met schroevendraaiers in de weer!

Gelukkig verbleven we niet in het gribushotel aan de overkant van de weg, maar in het Hilton in Lyon. Ik kende de stad alleen van de files, stinkende tunnels en lelijke industrie als we onderweg waren naar Zuid Frankrijk. Er doorheen lopend blijkt het een mooie, gezellige stad. De heuvels, de twee rivieren, de verlichte gebouwen, het levert fraaie vergezichten op. Vieux Lyon heeft sfeervolle, smalle straten met hoge gebouwen. Zelfs door de week is er een bruisend nachtleven, met volle restaurants en grote drukte op straat. Veel jonge, hippe mensen en trendy bars.

Ik heb het erg naar mijn zin, ik hoop dat ik nog de kans krijg de stad overdag te verkennen.

alex | 12:14 | fotografie, plaatsen
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Zullen we deze loopbrug naast de Erasmusbrug plaatsen?
Dat levert vast een aardig plaatje op… ;)

Simone - 29.09.2004 - 12:38

het hilton. toe maar. nog een springende nationale r’n’r held gezien?

frommel - 29.09.2004 - 12:41

Ik had hetzelfde vooroordeel over Lyon en was blij verrast toen ik er twee jaar geleden was. Mooie stad en inderdaad levendig en aangenaam. Heel iets anders dan ik me had voorgesteld!

Merel - 29.09.2004 - 12:51

Aan een Bull mogen sleutelen?

JW - 29.09.2004 - 13:37

Ook ik heb daar aan gedacht Alexander,al rijdend richting het zuiden, als we dan voorbij Lyon waren schoot het al lekker op!, inderdaad is het zo aan je foto’s te zien een mooie stad.

henny - 29.09.2004 - 14:42

Het ziet er ginder zeer gezellig uit!

Liesbet - 29.09.2004 - 17:02

Grappig dat we op dezelfde dag (vrijwel) dezelfde stad op de website zetten. Ik had er niet zoveel tijd te besteden, maar toch… Zou er naar terug willen keren.

chris - 30.09.2004 - 09:13

don’t forget to eat in the Thai restaurant in the hotel. sounds a bit boring, perhaps, but it’s the best damn thai food in eh…in…eh…haven’t really had that much thai food outside of thailand. it’s darn good, in any case. trust me.

rune - 30.09.2004 - 13:51
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.