14.09.2004 De kraai en de kauw

Iedereen zoekt een plaats in een lange smalle ruimte. Een zeer gemengd publiek. De eerste vraag van de docent, Reinier Gerritsen, is of we allemaal eigen werk hebben meegenomen. Dat heeft slechts de helft. Ik word aangewezen om als eerste mijn foto’s te laten zien. Ik haal even diep adem. Dit is de voornaamste reden dat ik de fotocursus ‘De Dynamische Stad’ bij ACF doe: een stukje reflectie op mijn eigen werk en te kijken hoe anderen hetzelfde onderwerp benaderen.

Ik vertel wat over de foto’s die ik heb uitgezocht, me afvragend of ik teveel vertel of te weinig. Er wordt gelachen om de foto van het hondje op Gay Pride. Reinier vraagt of ik voornamelijk journalistiek werk doe. Ik zeg dat ik geen idee heb, dat ik maar wat doe.

De overige aanwezigen laten foto’s zien en vertellen wat over zichzelf. Er zitten mensen bij die de fotoacademie doen, anderen zijn net begonnen met fotograferen en volgen de ene cursus na de andere. De een fotografeert met een compact digitaaltje, de ander met een middenformaat camera. De foto’s verschillen erg, wat wel leuk is om te zien.

Naast me zit een dame van middelbare leeftijd. Ze wil de stad fotograferen met twee hoofdrolspelers: een kraai en een kauw. Ze had in eerste instantie geprobeerd om foto’s te maken met echte kraaien en kauwen, maar toen dat niet lukte heeft ze twee opgezette exemplaren op de kop getikt, die nu in elke foto figureren. We krijgen voorbeelden te zien. Ik zie verschillende werkbrauwen stijgen.

Na de introductieronde worden boeken van stadsfotografen doorgeschoven en doorgebladerd. Dat was les één. Als opdracht moeten we een collage maken van foto’s in huis (?!). Op de weg terug hoost het.

Over twee weken weer…

alex | 22:27 | fotografie
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Briljant idee, dat met die kraai en die kauw.
Ik zie toekomst voor Moose :-)
(Prachtige hoosfoto!)

cockie - 14.09.2004 - 22:34

Als je handen maar droog blijven…

Simone - 14.09.2004 - 22:56

ik ben erg benieuwd naar de kraai en kauw foto’s. heeft die vrouw ook een website?

frommel - 14.09.2004 - 23:06

Je weet dat dit ‘een stukje reflectie’ echt niet mag?
Sorry, dat was even de lerares in mij.
Ik ben wel benieuwd naar je verdere ervaringen bij het ACF!

Merel - 14.09.2004 - 23:24

Wat is er mis met een stukje reflectie?

Ben - 14.09.2004 - 23:42

welke foto’s had je nogmeer meegenomen?

joep @ hospital - 15.09.2004 - 00:58

en nou valt me het op eens op. Bij je meeste foto albums kun je van de foto bekijken wat jouw camera heeft gedaan, en dat dan stiekem thuis nadoen, en dan heb je een mooie foto met jouw techniek.

Maar met het weblog foto album werkt dat niet :-(

Why??

joep @ hospital - 15.09.2004 - 01:20

@Ben: maar wat is een stukje reflectie?
Een stukje zit in je neus of je schrijft er eentje.
Maar een stukje reflectie, een stukje zelfontplooing, een stukje talent… brrr…
Je zou het hele stukje wat mij betreft beter weg kunnen laten!
‘een reflectie op mijn eigen werk’ krijg je dan. Staat veel stoerder.

(verder ben ik best aardig hoor)

Merel - 15.09.2004 - 09:38

Een stukje therapeutentaal.

Michiel - 15.09.2004 - 10:05

En bevalt de cursus een beetje?
Ik ben ook al een tijdje opzoek naar goede cursussen. Maar vaak lijkt het me niks of is het te ver weg.

Heb je nog meer cursussen gedaan daar? (en zo ja welke?)

KrijnOnline - 15.09.2004 - 10:58

@joep: o.a. deze, deze, deze, deze, deze, deze en deze, 14 in totaal.

De photo properties wilde ik voor alle albums uitzetten omdat het vaak toch niet klopt. Blijkbaar is dat alleen voor het weblogalbum gelukt.

@Krijn: Ik kan er na ??n les nog niet zo veel over zeggen. Ik heb geen andere cursussen gedaan.

alex - 15.09.2004 - 13:51

leuke foto van het Rembrantplein, zo ken ik Nederland weer

Cerito - 15.09.2004 - 16:16

Vroeger “woonde” ik zowat in het ACF. Heb er 8 cursussen gedaan. O.a. zo’n reflectie-groep (of eigenlijk was het zo’n “stukje reflectie gebeuren”;-) Fijn centrum, het ACF. Vaak goede lessen. Veel leuke herinneringen aan.

odette - 15.09.2004 - 22:54
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.