08.08.2004 Gay Pride 2004 (2)

Het was weer tijd voor Siep de Haans jaarlijkse feestje. Ik loop vanaf de Reguliersgracht de hele Prinsengracht af naar het beginpunt van de optocht. Daar loop ik SBS Shownieuws beeldenleverancier Frank Buis nog tegen het lijf. Hij voorspelt een hoosbui. Dat zal niet uitkomen, er is even voor twee uur nog een buitje, maar vanaf dat moment wordt het weer alleen maar beter. De boten vallen een beetje tegen — fluitjes, housedreunen, matrozenpakken en sportschoollichamen, u kent het onderhand wel — maar het is gezellig druk in de stad. De leukste boot was wel deze, die ook Merel en Aukje op de site hebben gezet.

Net als vorig jaar kom ik op het Amstelveld in de Amsterdam Summer Jam terecht. Ik was niet van plan om dat weer vast te leggen, maar na een rondje gelopen te hebben is er eigenlijk geen ontkomen meer aan. Met een grote zwarte camera trek je al een zekere hoeveelheid aandacht van feestgangers, maar als je er een flitser opschroeft, dan is er geen houden meer aan. Iedereen wil op de foto! Thomas Schlijper vertelde ooit in een interview met Wim de Bie dat hij tijdens het fotograferen van Sensation gewoon weg moest lopen en net doen of hij doof was. Nu weet ik hoe dat voelt. In ieder geval zijn mijn visitekaartjes op en heb ik best een paar leuke portretjes kunnen schieten…

Tijdens de wandeling naar huis kom ik wederom Frank Buis tegen. Ik vraag of hij het leuk had gehad. Hij vertelt dat hij wat anders gedaan heeft, want er was een lijk in de jachthaven gevonden dat hij exclusief vast heeft kunnen leggen. Nu gaat hij op zoek naar Eminem, die volgens de verkregen tip een coffeeshop heeft afgehuurd. “Kijk maar naar Shownieuws!”, roept hij zoals altijd, en verdwijnt in de menigte.

Ik heb een eerste selectie bij elkaar gezet in een albumpje.

alex | 10:16 | fotografie
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Alex, welke camera(’s) gebruik jij eigenlijk?

marCel! - 08.08.2004 - 15:36

Een Canon 10D met een serie lenzen, vari?rend van dit tot dit.

(dit was een goede f.a.q. reminder voor me) ;)

alex - 08.08.2004 - 15:47

Dank! ( kon het al nergens terugvinden.. maar asap dus in de faq terug te lezen.. :) )

marCel! - 08.08.2004 - 15:53

Je hebt de neppiemels mooi op de kiek gezet!

Aukje - 08.08.2004 - 22:03

ik was dus naar DanceValley (om er te werken), en vroeg me al af hoe het was dit jaar. Leuk om te zien :-)

Als je deze serie vergelijkt met vorig jaar… hoe denk je daar dan over?

joep - 08.08.2004 - 23:25

@joep: Goede vraag! Met een telelens van grote afstand een portretje knippen is vrij makkelijk. Ik vind de foto’s van Gay Pride 2003 dan ook niet heel bijzonder. In de foto’s die ik daarna op het Amstelveld heb gemaakt, zie ik bij de meeste angst en terughoudendheid van mijn kant. Dat is bij de foto’s van dit jaar helemaal weg. Je ziet in de meeste foto’s het persoonlijke contact terug, en daar ben ik heel blij mee. De echte groothoekshots met hele mensenmassa’s erop, die vorig jaar geheel ontbraken, vind ik ook goed gelukt. Ze komen alleen niet zo tot hun recht op webformaat.

alex - 09.08.2004 - 11:17
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.