24.08.2004 Athene en het Hahaha

De collega liet stralend weten hoe blij ze was dat ze in deze Olympische tijd naar Athene mocht. Op haar vraag wie er allemaal meegingen naar het Holland Heineken House die avond bleef het echter akelig stil in de briefingkamer.
De gedachte dat ik nog liever glas zou eten heb ik in mijn antwoord uiteraard wat afgezwakt.
De collega keek in eerste instantie als een geslagen puppy, maar beet ons vervolgens fel toe:”Ja, jullie volgen die Olympische Spelen dan misschien niet, maar ik wel hoor! Iedere dag!” Nou volg ik dan wel die Spelen, zij het ietwat selectief — het spectaculaire mannenturnen mogen ze van mij de hele dag door uitzenden — maar visioenen van in een zaal vol beschonken Hollanders Inge de Bruijn vanaf een podium te horen roepen dat het allemaal helemaal tóppie is deden mij de lust vergaan.

De collega vond uiteindelijk de copiloot bereid om mee te gaan naar het Olympisch bierfestijn. In het holst van de nacht stapten de twee na aankomst in Athene omgekleed en wel — de collega had zelfs aan een oranje blouse gedacht — in een taxi. Een uurtje of twaalf later zouden we alweer op de luchthaven staan voor de terugvlucht naar Amsterdam. Wij vertrokken naar het hotel aan de kust, waar ik in een als hotelbed vermomd kinderbedje verrassend lekker uitsliep. ‘s Ochtends warmde ik me op het balkon nog even aan de Griekse zon. Als ik flink vooroverboog over de reling en langs het buurhuis keek, zag ik zelfs een klein stukje zee.

Thuis in Amsterdam zag ik diezelfde avond op tv wat Mart Smeets aankondigde als “een kijkje in het H.H.H.”: een paar honderd Nederlanders die op de dreun van een Hollandse hit een roeivariant van de polonaise uitvoerden.
Het mannenturnen dat vlak daarvoor werd uitgezonden zag er overigens weer puik uit.

anneke | 06:54 | plaatsen
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Die voorspellende blik werd dus maar weer bevestigd .. en zag je ze er nog tussen staan ?

Steffen - 24.08.2004 - 11:26

Da’s nou allemaal mooi en prachtig, maar Lisa en ik zaten die mannen te bekijken, maar vonden dat ze ons iets te beefy bovenlichamen hadden en dan in verhouding van die spaghetti beentjes er onder. (ring, lat, bok)

Eigenlijk zijn tienkampers en hink-stap-springers meer ons ding. Voor zover mannen ooit mijn ding zullen worden dan.

chris - 24.08.2004 - 11:48

Beach volleyball rules…

Ben - 24.08.2004 - 12:57

Ik vond de heren- en dames-achten eigenlijk nog het leukste op het podium. Dat polonaise-roeien zag er grappig uit!
(Maar ja, misschien bewijs ik daarmee juist wel jouw stelling… ;-))

CasaSpider - 24.08.2004 - 14:08

u werkt voor de zwaaan?

frommel - 24.08.2004 - 19:10

Blah, dat HHH lijkt me ook helemaal niks. Heb je trouwens die collega nog terug gezien of is die in polonaise-roeien gebleven?

Mieke - 24.08.2004 - 22:12
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.