17.07.2004 Twieieieie

Even lifeloggen hoor. Niet eens over katten! Nouja, een beetje dan…

Terwijl ik kattenvoer in een bakje schepte, was Betty’s aandacht heel ergens anders. Da’s gek. Gebiologeerd stond ze naar een spleet tussen de keukenkastjes en de koelkast te kijken. “Weer een muis?”, dacht ik in eerste instantie. Ik kon het niet goed zien. “Twiet”, ging het plotseling, “twiet, twiet”. Een vogeltje! Vast tijdens de maiden voyage door het open raam naar binnen gefladderd.

Na een kleine verbouwing van de keuken kon ik er net bij. Ik nam het suffe beestje mee naar het warme balkon en liet wat druppels water van mijn vinger rollen. Dat lustte hij wel. “Twieieieieie twieieieie”, ging het. Het deed me denken aan een zwaluw. Na een kwartiertje werd er al flink rondgeklauterd en op mijn hand gescheten. Vliegen ho maar…

het gaat nog niet zo best

Volgens de dame van de Dierenambulance moest ik het vogeltje onder een boom zetten en de natuur zijn werk laten doen. “Op laten vreten door de eerste kat”, dacht ik. Maar ja, wat moest ik anders. Gelukkig begon hij meteen driftig de boom in te klimmen. Ik zwaaide nog even. Ik hoop dat zijn ouders, of een paar leuke pleegouders, de dreumes vinden.

alex | 12:46 | algemeen geleuter