16.07.2004 Shrek 2

Shrek 2 recensie

4/5 

We zijn eindelijk toegekomen aan het zien van Shrek 2.

Dit vervolg gaat verder waar het eerste deel ophield. Shrek en Fiona, met de stemmen van Mike Myers en Cameron Diaz, zijn net terug van hun huwelijksreis als ze een uitnodiging krijgen van Fiona’s ouders, de koning en koningin van Far Far Away. Ze willen graag hun nieuwe schoonzoon ontmoeten, niet wetende dat hij een Ogre (boeman) is. De ontmoeting verloopt uiteraard dramatisch, en omdat het altijd de bedoeling is geweest dat Fiona met Prince Charming zou trouwen, schakelt de koning Puss in Boots (de Gelaarse Kat) in om Shrek te vermoorden…

Shrek 2 is wederom een heerlijke film, waarin vooral Eddy Murphy de show steelt als pratende ezel Donkey. Hij moet tot zijn ongenoegen Puss in Boots, gespeeld door Antonio Banderas, naast zich dulden en is niet te beroerd om dit te laten blijken: “The position of annoying talking animal has already been filled!” De rest van de stemmencast is heel goed, met onder andere John Cleese en Julie Andrews als koning en koningin en Jennifer Saunders als fee. In de Nederlanse versie moet je het doen met stemmen van o.a. Carlo Boszhard en Angela Schijf, dus ga vooral naar de originele versie als je de keus hebt.

Qua vormgeving is de film ook wonderbaarlijk mooi. We beginnen met al het Pixar-geweld al gewend te raken aan technische hoogstandjes, maar de jongens van Dreamworks hebben het natuurlijk overkomen van haar, stof en water ook goed onder de knie. Oogstrelend en heel grappig, gaat dat zien…

alex | 13:59 | film
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Hij staat hier ook klaar om bekeken te worden. Ongetwijfeld weer erg leuk/grappig/mooi/etc…

Jessi - 16.07.2004 - 14:03

Hij viel mij een beetje tegen, ik vond deel 1 leuker. Ik vond deel twee ook een wat te hoog musical gehalte hebben.

michel - 16.07.2004 - 16:23

De hints naar andere films (LotR, Spider-man) waren ook erg komisch.

Low - 16.07.2004 - 17:24

Ik heb ook Shrek 1 nog niet gezien maar zowel 1 als 2 staan nog wel op mijn lijstje en idd in de originele versie.

Mieke - 16.07.2004 - 21:32

Shrek 2 is in de categorie animatiefilms een 10 waard. Briljant gedaan.

Ruben - 17.07.2004 - 19:04

Ik vind Jennifer Saunders echt meesterlijk gecast!

Lars - 18.07.2004 - 23:36

ik von da int begin zo ne saaaaaie film ma ik eb em verder en dan was ut wel goe, ut was nu wel nie den besten film die kik al gezien at e ma tis wel ne leuken!

jana - 15.02.2005 - 18:10