02.06.2004 Validatie

Ik ben al lang blij dat de uitklapcommentaren ?berhaupt werken, dus wilde ik me niet zo druk maken om het feit dat de voorpagina meer dan driehonderd foutmeldingen gaf als ik de W3C Validator erop losliet. Maar aangestoken door Arthur ben ik nu alsnog bezig om het validerend te krijgen.

Ik ben van ruim 320 melding al terug naar 120, waarvan er 40 veroorzaakt worden door de twee bol.com url’s voor de boeken. Even de Movable Type SafeHref plugin erop loslaten en dat is ook geregeld. Daarna nog even zweten op de comment-forms. Nog even geduld!

Update 16:12 uur: Gelukt! De voorpagina valideert als XHTML 1.0 Transitional. Ik kan niet garanderen dat alle archieven dat ook doen, maar dat loop ik nog wel een keer door.

Update 16:37 uur: De roterende banners hebben nu de bestandsnamen 1.jpg, 2.jpg, enz.. Ik neem aan dat adblockers dat doorlaten.

Update 18:35 uur: Aan Arthur! en Milo’s wensen is ook voldaan. Een linker muisklik klapt de commentaren uit (en in), een rechts-klik ‘Open in new window’ gaat naar de commentaren op de permalink pagina en een middel klik voor een nieuwe tab in FireFox en Opera doet hetzelfde. Stom dat ik daar niet eerder aan gedacht heb, eigenlijk.

alex | 14:34 | geek
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Dit is goed om te horen. Ik squeeze alle beschikbare tijd in mijn verlate :-( omkat.

JW - 02.06.2004 - 14:54

Over die bol.com urls: ik had een vergelijkbaar validatieprobleem waarbij & tekens vervangen door & de oplossing bleek.

Arthur - 02.06.2004 - 15:31

Toch nog een dissonant (of twee): in plaats van een banner zie ik alleen een groot zwart vlak; ik denk dat dat komt omdat die wordt weggefilterd door mijn Adblocker (Norton IS). Heet ?ie toevallig ?banner?oid?

Verder gebruik ik de RSS feed als ingangspunt; je krijgt dan in de rechter kolom geen random foto, geen inhoudsopgave, alleen het ?moose logo eigenlijk. Deze items krijg ik alleen te zien als de site via de frontpage bekijk.

michel - 02.06.2004 - 16:25

De foto’s heten inderdaad ‘banner.jpg’, ‘banner2.jpg’, enz. Als een andere bestandsnaam de banner wel doorlaat, dan verander ik dat wel. Zijn er nog namen die ik zeker niet moet gebruiken?

De RSS feeds heb ik nog helemaal niet aangeraakt. Dit zijn ook standaard kopie?n van feeds die ik ooit op de Movable Type site heb gevonden. Ik zal daar nog even naar kijken.

alex - 02.06.2004 - 16:29

wanneer komt het foto boek in een zelfde soort stijl?

Matthijs - 02.06.2004 - 16:39

@Matthijs: Ik wil andere software voor het fotoalbum. Het huidige Gallery is niet ideaal en Coppermine is geen haar beter. Ik ga binnenkort Photostack eens bekijken. Daarnaast wil ik een echt portfolio opzetten met een overzicht van de beste foto’s. Work in progress dus… :)

alex - 02.06.2004 - 16:44

Sorry… Nog steeds een zwart gat. Ik zie dat de URL “http://majesticmoose.net/images/banner/rotate.php” heet, misschien zit daar het probleem?

michel - 02.06.2004 - 16:59

michel, rotate.php is een scriptje dat uit een directory willekeurig een jpg kiest. Er gebeurt verder niets bijzonders. Het enige wat ik me nog voor kan stellen is dat de Adblocker reageert op het feit dat de foto’s in een /banner/ subdirectory zitten. Heb je geen ‘whitelist’-optie, waar je deze site aan toe kan voegen?

alex - 02.06.2004 - 17:08

Over de uitklapcommentaren: mogen de hrefs van die links ook naar de permalink urls verwijzen? Ik wil in Firefox nog wel eens middle-clicken op zo’n link, dat heeft nu tot gevolg dat ik een nieuwe tab krijg met wederom de hoofdpagina, ipv de specifieke entry.

Milo - 02.06.2004 - 17:17

Photostack is cool, maar wel nog erg beta op het moment. Ik ben de code nog een beetje aan het hacken, maar het gaat nog niet geheel volgens plan.

Als je dat trouwens ook gaat implementeren, doe dan potverdomme tenminste een linkje terug naar mijn site, hm? :)

Onno - 02.06.2004 - 17:32

U bent toegevoegd aan mijn schamele lijstje. Ik ben het eens met Milo, ik klik ook 90% van de keren met de middelste muisknop en met dergelijke links is dat redelijk zinloos.

Arthur! - 02.06.2004 - 17:43

Milo, Arthur!: het is raar, want ik ben ook een ongelofelijke middelklikker, alleen is het bij mijn eigen site nooit opgevallen als probleem, omdat ik precies weet hoe ik het ge?mplenteerd heb. Ik goochel wel even met het script, ik weet niet eens zeker of het wel kan. Ik ben echt een Javascript n00b.

alex - 02.06.2004 - 18:14

Ook hier een grote zwarte balk bovenin, w?l een roterende foto in de rechterkolom…

Pietje Positief - 03.06.2004 - 08:01

Misschien dat Adblockers reageren op het feit dat de foto’s nu in een /banner/ directory zitten, zoals michel al zei. Ik heb een /header/ directory gemaakt en daar nu alleen de hoofdpagina naar verwezen, misschien dat het nu wel werkt. Zo niet, dan jammer, het is uiteindelijk het probleem van de Adblocker…

alex - 03.06.2004 - 08:26

Dat was ?t! :-)

michel - 03.06.2004 - 09:07

mooi, ik heb alle pagina’s omgebouwd.

alex - 03.06.2004 - 09:37

Het werkt, en de mooie foto vanuit SMCS staat er ook tussen, top!

Pietje Positief - 03.06.2004 - 19:24
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.