08.06.2004 The restaurant

Alweer een nieuwe reality soap op de Nederlandse televisie. The restaurant (Net 5, zondagavond) gaat over hoe Rocco DiSpirito, een Italiaanse Amerikaan, een nieuwe zaak begint waar “traditioneel” Italiaans eten op het menu staat. Daarover later meer.
Aha, een soort Jamie’s kitchen!, dacht ik in eerste instantie blij. Niet bijster origineel van concept, maar wel leuk! Zo op het eerste oog zijn er wel overeenkomsten. Rocco blijkt net als Jamie Oliver een beroemdheid te zijn, die met name op veel vrouwelijke aandacht kan rekenen. Ik meen me ook vaag te herinneren hem bij Oprah wel eens voorbij te hebben zien komen. Dan de openings-stress natuurlijk, het onervaren personeel en kleine en grotere keukenrampen. Helaas is Rocco geen Jamie. En restaurant Rocco’s is met z’n enorme afmetingen en kille marmeren vloeren geen Fifteen. Via slinkse wegen hebben wij reeds een aantal afleveringen van het tweede seizoen kunnen zien. Derhalve weten wij inmiddels dat alle slechts waarvan in de eerste twee afleveringen voortekenen waarneembaar zijn ook wel zo’n beetje uitkomt.
Roddel en achterklap, geruzie over wie nou eigenlijk de baas is, brand, financieel wanbeleid, kortom een en al ellende is het wat de klok slaat. Gek genoeg krijg je geen medelijden met Rocco. Dat dit gevoel feilloos wordt gestuurd door de makers van het programma realiseer ik me terdege. Chaos in de keuken met daar overheen een shotje van Rocco die intussen klef staat te doen met vrouwelijke restaurantbezoekers, dat werk. Het probleem is dat hij de bezieling en professionaliteit van Jamie mist. Niet helemaal tevreden over een personeelslid? Weg ermee! Ruzie met de mede-eigenaar? Gewoon je beklag doen bij het personeel en de klanten (!). Een onenigheid uitpraten? Dat kan ook middenin een vol restaurant!
Een bloedhekel hebben we onderhand aan de verwende, uitgebluste grote kleuter. We hadden hem graag op z’n minst nog gewaardeerd om zijn vakmanschap, maar eerlijk gezegd hebben we daar ook zo onze twijfels over. De ene vette hap na de andere zien we de keuken verlaten onder de noemer “echt Italiaans”. Spaghetti and meatballs?? Alex heeft het nog even nagevraagd bij een Italiaanse collega.
“Kindereten”, zei ze.

anneke | 10:17 | televisie
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

ik werk zelf ook als kok en zie veel overeenkomsten zoals sfeer,werkvloer
stress,enz… voor mij een leuke en begrijpelijke serie. Top = 8.

eurocarl - 05.07.2004 - 20:24

Ik vind het een beetje overdreven hoe jullie reageren.
Rocco heeft goeie technieken, kan goed koken.. Zie ik veel mensen niet zomaar nadoen.
Kindereten is onzin, hij is gewoon een echte kok.
Ik geniet er altijd van om hem zo aan het werk te zien en hij heeft groot gelijk als hij mensen zonder kookervaring de deur wijst.
Het gaat wel om een restaurant wat ze draaiende moeten houden, wat zou jij doen?.. Iedereen die je aardig vindt houden, ook als ze niet kunnen koken?
Zaken doen is niet altijd leuk weet je, heeft Rocco genoeg keren laten zien en hij heeft ook laten zien dat hij het er moeilijk mee heeft gehad en zo.

Bertuzzz - 27.02.2007 - 22:10
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.