23.06.2004 Miami

Ruim negen uur vliegen is eigenlijk te lang. Ik denk altijd dat de oostkust van de VS niet zo ver is, maar het is dat hele eind naar het zuiden om Miami te bereiken dat je de das omdoet. Slapen in een vliegtuig kan ik niet, dus gebroken sta ik met Anneke op een snikhete luchthaven, nog gekleed op het Hollandse weer.

We beginnen al gewend te raken aan fly-drives in de VS. Ik heb inmiddels meer rijervaring in Amerikaanse slagschepen met automatische versnellingsbak, dan in handgeschakelde Europese auto’s. Anneke kan navigeren als de beste. Eerdere jaren ergerden we ons nog aan de onduidelijke en minuscule wegwijzerbordjes net voor de afslag, nu zijn we erop voorbereid. Anneke zoekt precies uit welke weg en welk afslagnummer we moeten hebben, ik zorg dat we ruim op tijd op de juiste baan zitten. Da’s wel even wat anders dan in Nederland, waar Maastricht en Leeuwarden al op de ring rond Amsterdam staan aangegeven.

Enfin, airco aan en op naar Miami Beach. We hebben het hotel in Nederland al besproken, want we hadden geen zin om na de vlucht met onze duffe hoofden nog naar een slaapplaats te zoeken. Het Catalina Resort blijkt een aftands en afgeragd hotel, waar je blij bent dat de ramen zijn dichtgeplamuurd, zodat inbrekers niet naar binnen kunnen komen. Ik durf niet op blote voeten over het tapijt te lopen. De douchekop in de badkamer leidt letterlijk een eigen leven. Gelukkig zijn we van plan er maar een nacht te blijven.

Na vol bewondering door het door Philip Starck ontworpen Hotel Delano te hebben gedwaald, besluiten we langs Ocean Drive en het strand te slenteren, op zoek naar het huis van Versace en iets te eten. Cafe Cardozo ziet er leuk uit, en blijkt heerlijk hete Jamaicaanse kip te hebben. Onderuitgezakt met een Corona in de hand kijken we hoe een oneindige stoet mensen van zeer uiteenlopende pluimage aan ons voorbijtrekt. De vakantie is echt begonnen…

Thuis neem ik me altijd voor om vroeg op te staan, want ochtendlicht is zo mooi voor foto’s, maar het komt er nooit van. Nu zijn we nog voor zonsopgang wakker, dus douchen we snel en lopen richting het strand om Miami te zien ontwaken.

Collins Avenue Miami Beach

Na een ontbijt bij News Cafe zetten we koers richting Key West.

wordt vervolgd

alex | 23:14 | plaatsen
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Inderdaad, de bewegwijzering in de US laat nogal te wensen over. Ben benieuwd naar de rest van het verslag!

jpk - 24.06.2004 - 08:59

Zo te zien en te lezen is het weer een heerlijke vakantie geweest!

Jessi - 24.06.2004 - 09:53

[OT] Gefeliciteerd! Hoeveel jaar?

michel - 24.06.2004 - 16:53

@michel: 1 jaar. :)

alex - 24.06.2004 - 16:55

Grappig, als je nog eens terugdenkt aan de eerste paar posts. W?t een vooruitgang…

michel - 24.06.2004 - 17:00

ja, alleen jammer dat de taal niet meer engels is. :)

arno - 24.06.2004 - 17:39

Alweer 1 jaar Majesticmoose gefeliciteerd Anneke en Alexander!!

henny - 24.06.2004 - 18:27

En ook al bijna een jaar DPZ. Congratz :-)

Painless - 25.06.2004 - 00:27

Geweldige foto van die man slapend op die strandstoelen! Ik ben helaas ook nooit vroeg genoeg op voor mooie zonsopgangen etc….

Verder zie ik aan de reacties dat jullie een jaar bestaan. Inderdaad een felicitatie waard. Vooral doorgaan. De site ziet er goed verzorgd uit, bevat mooie foto’s ?n leuke tekst. In mijn optiek d? ideale combi!

Irene - 28.06.2004 - 11:38
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.