12.05.2004 Tacky

Toen ik na de dodenherdenking de foto’s aan het uitzoeken was, had ik in eerste instantie de bovenstaande plaat uitgezocht om op de site te zetten. Uiteindelijk heeft het meisje het niet gehaald, ik vond de foto veel te tacky. Ik besloot hem een weekje te laten liggen, en er daarna nog eens naar te kijken. Ik vind het nog steeds niks. Wat vindt u hier nou van?

alex | 22:34 | fotografie
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Ik vind hem een beetje fifties….

Jessi - 12.05.2004 - 23:10

Ik vind hem een beetje oost-europees….

Tim - 12.05.2004 - 23:22

Onbegrijpelijk.

Painless - 12.05.2004 - 23:26

Wat is nou weer tacky? “1. Neglected and in a state of disrepair: a tacky old cabin in the woods. 2. Lacking style or good taste; tawdry: tacky clothes. 3. Distasteful or offensive; tasteless: a tacky remark.”? Wat is er mis met het goeie oude Nederlandsch? Maargoed, ik vind hem wel stoer, die foto. Zou zo in de jaren veertig gemaakt kunnen zijn, gezien het onderwerp toch heel passend? Verder is ie een beetje bewogen, en de compositie vind ik wat moeizaam, al zou ik niet direct weten hoe ik die zou kunnen verbeteren. Misschien nog iets van de bovenkant weglaten?

michel - 12.05.2004 - 23:33

Meisje is wel erg vreemd aangekleed. Vond de uitsnede zoals je hem op je mainpage hebt staan erg mooi.
Zou geloof ik zelf uitsnijden net onder de handen van het meisje. Aan de bovenkant zou ik niets weghalen, om zo juist het verlorene tot uitdrukking te brengen.
Hara jasje heeft trouwens een erg ‘militaire’ uitstraling. Eigenlijk is het dus een hele fascinerende foto juist door alle tegenstellingen. Militair jasje met een soort balletschoentjes. Zwart kousen met het witte haar. Bijna dreigende kledij met haar onschuldige engelenuitstraling…….
Hoe langer ik kijk, hoe fascinerender.

Irene - 13.05.2004 - 00:21

Helemaal niet tacky. Het onderwerp mag een beetje ‘standaard’ aandoen (als zoiets al bestaat), maar het is een mooie foto. De schoentjes doen het hem. Van die jaren 50 ronde neuzenschoenen met een bandje.

Demos - 13.05.2004 - 09:32

onecht mooi.

Diederik - 13.05.2004 - 09:51

Eerder cheesy of corny.
Niet Tacky.
Het is wel een beetje het type foto dat het heel goed zou doen bij een ansichtkaart die je van je oma uit zeeland krijgt.
Oubollig, dat woord zocht ik.

Job - 13.05.2004 - 10:09

mooie foto, juist 1 van je beste. Helemaal niet corny of tacky. Dat zou alleen opgaan als het een geposeerd portret is, dan heb ben je op zoek naar effectbejag. Nu schiet je een mooie plaat die je wat doet, da’s heel wat anders.

arthur - 13.05.2004 - 11:19

Ik vind hem juist erg mooi.
Inderdaad: hij ziet er jaren 50 uit en dat past goed bij het thema.
Ze kijkt zo verloren en zielig, het meisje. Alsof haar vader een paar dagen geleden gestorven is voor die oorlog.
In plaats daarvan heeft ze bakken met speelgoed en ontbijt ze met bananenvla.
Mooie foto!

Irene - 13.05.2004 - 11:23

Doet sterk denken aan de foto van het zoontje van John F. Kennedy tijdsens diens begrafenis in 1963. Stond te salueren. Beroemde foto.

chris - 13.05.2004 - 16:37

Vind hem ook mooi. Past door uitstraling en uiterlijk meisje erg goed bij de sfeer van de oorlog.

Mieke - 13.05.2004 - 17:29

Ik weet ‘t niet hoor. Hij zegt me niet zo veel. Ik vind de belichting en uitdrukking wel mooi hoor, maar de compositie… Het is zo’n dead-centre foto. En daar heb ik wat moeite mee eerlijk gezegd, ook al kom ik er zelf niet altijd onder uit.

Close, but no banana is de beste reactie voor mij.. .

chris - 13.05.2004 - 17:44

ik vin m mooi…

jwtje - 13.05.2004 - 19:08

niks mis mee met dat centre. voetjes zeggen het helemaal.

yanne - 14.05.2004 - 00:57

Onbegrijpelijk, was dus mijn reactie op jouw uitspraak “ik vind het nog steeds niks”. Snoezig meisje, passende kleding en in stemmig zwart/wit. Samen met de meneer op foto 2 voor die dag de meest typerende foto’s.

Verrassend trouwens wat mensen allemaal zien in deze foto; militaire kleding, balletschoenen, bananenvla en Zeeland.

Qua foto ben ik benieuwd naar de niet-Z/W versie, want volgens mij zit er meer kleur aan dit meisje dan nu lijkt. Daarnaast zou ze wat meer naar rechtsonder kunnen qua framing, zodat er meer ruimte ontstaat in haar kijkrichting. Contrasteert wel leuk met lijn van de rail die schuin weg de foto uit loopt. Het contrast kan wat minder, de EV kan wat omhoog. De DOF is mooi smal, maar ik vind de vrije scherpe hand van de man rechtsachter haar storend. Kan ook te maken hebben met de (flinke?) sharpening die is toegepast, maar de achtergrond had van mij wat waziger gemogen. Tot slot is de artifacting langs benen, rok en jas te zichtbaar, maar dat kan ook komen door de gebruikte JPEG compressie om de foto web-vriendelijk te maken.

Maar het mooiste aan deze foto vind ik dat je ‘m gezien hebt.

Painless - 15.05.2004 - 10:38

Zijn jullie allemaal ‘koekwaus’ ofzo? Dit slaat de tak van de tacky helemaal mis!

www.tacky.nl

Tony - 14.03.2006 - 20:02

Oja nu snap ik hem, Tacky.nl!

Boejakash - 21.08.2006 - 19:37
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.