16.03.2004 Vrijdagmiddagpaniek

Het hoofd van mijn manager verschijnt boven het muurtje van de cubicle. “Ik stuur je net een e-mail. Kun je die klant nu bellen?! Hij is heel boos, want probeert al maanden een oplossing te krijgen! Dit komt direct van hoger management!!”

Nog voor hij is uitgeproken draai ik het nummer dat ik in de zojuist verschenen e-mail zie staan. Er staat een rood uitroepteken naast: Urgent! De mail is vier keer geforward door verschillende mensen die ik niet ken, de cc-lijst is met elke forward groter. De beschrijving van de situatie is met iedere forward in grimmiger bewoordingen neergezet. Wat het probleem precies is staat echter nergens.

De telefoon gaat inmiddels al tijden over, dan volgt er een klik, “U wordt doorgeschakeld”, hoor ik een vrouwenstem van een bandje zeggen. Ten tweede male luister ik lang naar het monotone getuut.
- “Ja, hallo met G!”, zegt plotseling een stem aan de andere kant van de lijn, net voordat ik het op wil geven. Ik hoor het geluid van een stofzuiger wegsterven.
- “Hallo, met Alex van bedrijf x, ik heb begrepen dat u een probleem heeft met uw product dat direct opgelost moet worden.”.
- “Nou, jaaaa, dat valt allemaal wel mee hoor”, zegt G. met een Brabants accent.
Ik onderdruk een zucht.
- “We waren al een tijdje zelf bezig om het op te lossen, maar gisteren hebben we jullie eens gebeld.”.
- “U belde toen voor het eerst?”, vraag ik, met mijn hoofd steunend op mijn handen en mijn ogen dicht.
- “Ja, we wilden gewoon even wat doorspreken.”, zegt G.. Ik hoor het rammelen van kroonkurken.
- “Bel ik eigenlijk wel gelegen?”, vraag ik.
- “Ach, jawel hoor, ik ben alleen niet op de zaak. En ik ben aan het opruimen van een feestje gisteravond. Was erg gezellig, h?h?h?!”, zegt G. op joviale toon, “Ik weet ook eigenlijk niet precies wat het probleem is, mijn collega weet daar meer van. Kan ik je maandag een mailtje sturen? Dan geef ik wel even een beschrijving en hang ik het probleembestand er wel aan.”.
- “Prima”, zeg ik en geef mijn e-mail adres en telefoonnummer.
Hoofdschuddend hang ik op.

Het is dinsdagmiddag en ik heb nog niets van de klant gehoord…

alex | 16:41 | algemeen geleuter
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

A typical day in the office… ;-)

Ben - 16.03.2004 - 19:01

Het klinkt inderdaad erg Brabants. :-)

Tim - 16.03.2004 - 19:47

Nu ben ik wel uitermate nieuwsgierig wat “bedrijf x” en “uw product” is, maar je zal wel een reden hebben om dat niet te posten. Toch even proberen; was het hoofd wat boven je cubicle verscheen dat van Ruud?

Painless - 16.03.2004 - 20:27

Herkenbaar. Twee maanden geleden zette ik voor de eindredactie van het TV-programma waar ik voor werk een QuickTime-filmpje op band om te laten monteren. Had haast, zaten ze al maanden op te wachten. Elk half uur werd er gevraagd of het bandje al klaar was. Nu, zo’n twee maanden later, is er nog steeds niks met het bandje gebeurd.

Martijn - 16.03.2004 - 21:04

@Painless, nope. ;)

alex - 16.03.2004 - 23:14

Een typisch geval van storm in een glas water zoals dat altijd gaat in organisaties. Ik heb vroeger een tijdje voor overheidpersoneel gewerkt en dan had je altijd dat iedereen moest gaan hollen voor cli?nten waarover de staatssecretaris had gebeld. En als je dan soms zag waar inhoudelijk zo’n zaak over ging dan kreeg je last van plaatsvervangende schaamte.

Mieke - 17.03.2004 - 00:47

Wat “bedrijf x” en “uw product” zijn …

Hmm, ik heb zo het idee dat ik mij in de bevoorrechte positie bevind dat ik daar wel antwoord op kan geven, dus ik zou zeggen aan wie ge?nteresseerd is: doe een bod! :-)

(ik moet toch ?ets verzinnen om een 1D mk II te kunnen betalen :-)

michel - 17.03.2004 - 09:27

En ergens anders in het land zit een klant zich te verbijten dat hij nu alw??r niks hoort op zijn boze telefoontje….

Eric - 17.03.2004 - 14:05

@michel: er liep hier net iemand rond met een 1D voorzien van 28-70 L USM, dus ik snap waarom je geld wilt zien voor die informatie maar ik denk toch dat ik het in m’n eigen spaarpotje bewaar :-P

Painless - 17.03.2004 - 14:35

LOL @ Painless
Het was een poging waard…

Michel - 17.03.2004 - 17:04
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.