29.03.2004 ‘de Turk’

Als we boodschappen moeten doen, komen we onderweg naar AH of Dirk altijd langs ‘de Turk’, zoals we de Genco supermarkt wel noemen. Al snel na onze verhuizing naar de Rivierenbuurt merkten we dat dit een hele goede winkel is. Vooral de groente is vers, goed van smaak en stukken goedkoper dan bij de grote supers.

Eigenlijk kom ik er veel te weinig. Het probleem is vooral dat ik geen zin heb om alleen voor een prei en een paprika in de rij te staan, dus die gooi ik bij AH gewoon in mijn karretje, om vervolgens met een licht schuldgevoel langs ‘de Turk’ weer naar huis te lopen.

Vrijdagavond, toen Anneke ondanks haar griep wel zin had in pittig eten, ging ik even snel de straat op voor wat essenti?le ingredi?nten: spaanse pepers, pili-pili’s, ansjovis. Bij de Turk bleek het zowaar rustig, dus ik haastte me naar binnen, voor het eerst sinds een lange tijd. Bij het afrekenen zei de jongen achter de kassa: “Hee, hallo, alles goed? Is je vriendin weer vliegen?”. Hij was goed op de hoogte, zo bleek, en bewees meteen de kracht van het persoonlijke contact dat je bij de grote super ontbeert. “Ze is net terug,”, antwoordde ik, “ze ligt ziek op de bank.”.

Onderweg naar huis bedacht ik me dat in ons oude buurtje de lokale middenstand dat ook altijd aan me vroeg. Volgens mij betekent dit dat we offici?el ge?ntegreerd zijn in de buurt.

alex | 12:42 | algemeen geleuter
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Wellicht in het vervolg alle boodschappen bij de Turk?

Erwin - 29.03.2004 - 14:13

Was dat nou moeilijk, die integratie cursus?

Ben - 29.03.2004 - 19:14

Wah! Daar heb ik het vandaag nog over gehad.
Ik heb ook een Genco (de neef van die van jou) in de straat en ik heb precies hetzelfde. IK moet er vaker naar toe en ze herkennen me.
Bovendien hebben ze de inrichting verbeterd en spreken de mensen bij de versafdeling nu wel nederlands (dat was best lastig). Hup Genco!

Merel - 29.03.2004 - 19:33

Jullie zijn wel allamaal zeer positief over genco. Maar ik heb wel de minder goede kanten van de grote winkelketen gemerkt. Zo heb ik meegemaakt dat zij onschuldige klanten hebben beschuldigt van diefstal terwijl dit niet het geval was. Zo was ik er ook een keer erbij toen een klant merkte dat hij opgelicht was door hun, maar zij ontkenden dit echter. Ik was zelf een vaste klant van deze winkel en was ook tevreden. Maar na het zien van deze beschuldigen en de oplichterijen hou ik het liever bij de Appie en Dirk. Hiermee wil ik niet zeggen dat ik hun als Turk zijnde beschuldig maar als winkelketen en winkelier.
Ik hoop dat jullie hier ook op letten tijdens jullie inkopen bij de Genco.

geert - 04.05.2004 - 23:24
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.