24.02.2004 Something’s Gotta Give

Something's Gotta Give recensie

3/5 

We moesten erg lachen om de trailer van Something’s Gotta Give, maar ik had al een beetje het gevoel dat wij misschien niet helemaal de doelgroep zouden zijn. Wat me ook een beetje beangstigde was het feit dat het script door Nancy Meyers is geschreven, ook verantwoordelijk voor draken als ‘Father of the Bride’ en ‘I Love Trouble’. We hebben hem toch maar een kans gegeven, het is tenslotte toch een film met Jack Nicholson.

Nicholson speelt de onverbeterlijke rokkenjager Harry, die nog nooit een relatie heeft gehad met een vrouw van boven de dertig. Zijn huidige vriendin Erica (Amanda Peet, bekend van de TV-serie Jack & Jill) is veilingmeester bij Christies. Tijdens een bezoek van de twee aan het buitenhuis van Erica’s moeder, een succesvol schrijfster gespeeld door Diane Keaton, krijgt Harry een hartaanval, met alle gevolgen van dien.

De film draait geheel om Jack Nicholson en Diane Keaton. De chemie tussen deze twee zorgt er dan ook voor dat de rest van het acteursensemble ernstig verbleekt. Amanda Peet kwam op mij niet bepaald geloofwaardig over als veilingmeester die voor de charme’s van platenbaas Jack Nicholson valt. Misschien was dat nog wel het meest geloofwaardige, want ik was even vergeten dat ook Keanu Reeves een rol had. Bij Keanu stel ik met altijd voor dat hij ieder moment kan zeggen: “Duuude, exellent! Party on dudes” of “I know Kung Fu…!”, een stigma waar hij waarschijnlijk niet zo snel vanaf zal komen (denk Sean Connery en “Schaken, not schtirred”). Het wordt nog erger, want Keanu speelt een hartchirurg die dol is op toneelstukken en valt op een twintig jaar oudere vrouw. Helaas, dat gaat er bij mij niet in.

Ik heb nog meer te zeuren, want zoals ik al eerder meldde speelt Nicholson platenbaas… van een hiphop label! Ik weet niet hoor, als je als rapper je street credibility wilt behouden moet je denk ik niet bij een platenmaatschappij zijn die geleid wordt door een blanke bejaarde man. Ik krijg ook een beetje de indruk dat dit personage gebaseerd is op Tommy Mottola, de 54-jarige platenbaas van Sony die getrouwd is geweest met de veel jongere Mariah Carey.

Maar goed, alle kritiek ten spijt hebben we het hier dus over een veilige romantische komedie die wonder boven wonder overeind blijft door de chemie tussen Jack Nicholson en Diane Keaton.

alex | 19:39 | film
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Over Tommie Mottola gesproken, na Mariah Carey is hij getrouwd met de in mijn ogen nog veel knappere Mexicaanse Thalia.
Een niet onverdienstelijke soap-ster/zangeres.

CasaSpider - 25.02.2004 - 22:50

Die chemie…. die maakte het wel aantrekkelijk om te blijven kijken…… het had wel iets. De symboliek trouwens ook….. een schaal met witte stenen en ??n afwijkende! Die chemie…. dat was het!

Neneh - 26.02.2004 - 17:49
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.