04.12.2003 “Wil je ze misschien even voelen?”

Al zappend struikelde ik in de tweede helft van Ton, het Jambers-achtige programma met bizarre reportages over Nederlanders waarvan je hoopte dat ze niet bestonden.

Het programma hangt aan elkaar van blote borsten, slechte interviews en dito belichting en wordt gepresenteerd door Ton van Royen (even de achternaam goed spellen anders wordt Heleen weer boos). Ton was ooit veelbelovend verslaggever bij AT5, een man die wist wat er onder het volk leefde en met deze kennis zelfs burgemeester van Amsterdam wilde worden. Deze tijden zijn lang vervlogen. Ton woont inmiddels met zijn Heleen in Almere en is nog altijd man-van-het-volk, alleen niet het Amsterdamse, maar Hart van Nederland-volk (niet te verwarren met Hart in Actie-volk).

We werden geconfronteerd met Gerri uit Brabant (alleen de provincie is wel specifiek genoeg). Ooit woog ze 126 kilo schoon aan de haak en was diep ongelukkig met haar uiterlijk. Ze werd hier zo mee gepest dat ze zelfmoord wilde plegen, maar een maagband bood uitkomst. Nu, twee jaar later en vijftig kilo lichter is van Gerri niet veel meer over dan een gratenpakhuis met theezakjes en een paar vierkante meter overtollig vel. Dus moest het mes erin.

Wie dacht een Make Me Beautiful-achtige reportage te zien te krijgen, waar een ongediplomeerde Robert Schoemacher even het zaakje opvult, wegzuigt en bijwerkt, komt bedrogen uit. Ook visagie, haar- en kledingadvies wordt achterwege gelaten, evenals een catwalk met goede verlichting waar de resultaten geshowd worden aan vrienden en familie.

Nee, thuis zit de hele familie in een kring in de woonkamer, alwaar Gerri haar shirtje uittrekt om iedereen haar nieuwe (overigens ongelijke) aanwinsten eens goed te laten zien. Een familielid reageerde spontaan met “Nou, het is dat ik al een vriendin heb, anders eeeh, h? h? h?…”, wat waarschijnlijk als compliment voor deze getrouwde vrouw opgevat diende te worden. Daarop reageerde Gerri met de vraag “Wil je ze misschien even voelen?”…

Om met Ad Melkert te spreken: “Die krassen op mijn ziel gaan niet meer weg.”

alex | 14:12 | televisie
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

hey,

ik had een vraagje weet jij misschien of dit http://www.lidl.nl/nl/index.nsf/pages/c.o.oow.20031204.p.5_Megapixel_camera wat is? Het klinkt goed maar is het ook wat of het prul?

alvast bedankt!

groetjes, GearHEad

gearhead - 05.12.2003 - 13:26

@gearhead: vraag het aan Cockie. Die heeft er eentje: www.cockie.org

George - 05.12.2003 - 15:09

Sja, ik ben niet echt de juiste persoon om dit aan te vragen. Ik ben wel van mening dat een hoog aantal megapixels niet zaligmakend is. Naarmate je meer pixels op een sensor zet, wordt het moeilijker om ruis te onderdrukken. Laat je niet gek maken door hoge pixelaantallen, kijk gewoon objectief naar de beeldkwaliteit. Hier is nog een discussiethread over deze camera:

http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/841822

alex - 05.12.2003 - 15:19

Ik kijk bijna nooit tv. Het niveau is schrikbarend laag.

Elmer - 05.12.2003 - 17:17

@Elmer: Televisie.. het is net weblogs lezen.

George - 05.12.2003 - 18:15

Bedankt voor jullie reactie.
Ik heb het niet gedaan.
Ik ben voor de Casio Z4 gegaan.
http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/search1/Casio%20Exilim%20EX%20Z4.htm
De foto’s zijn iig haarscherp.
En het cameraatje is mega klein.

GearHead - 09.12.2003 - 12:11
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.