02.12.2003 Ongenuanceerde bangmakerij

Editie NL had vandaag een stukje over ons aller Google, waarover Jeroen Latijnhouwers en Margreet Spijker het volgende hadden te melden:

Alle zoekopdrachten die we uitvoeren worden in Amerika door Google geregistreerd en bewaard. Anoniem zoeken bestaat dus niet. En dat kan wel eens heel vervelende gevolgen hebben.

“Wat voor vervelende gevolgen?”, dacht ik. Gelukkig was er een deskundige die het allemaal even kwam verduidelijken. Na een onsamenhangend verhaal over ‘regimeveranderingen’ kwam Jeroen met de briljante vraag ‘Maar iedere pc op internet heeft toch een nummer, zijn die gelinkt aan onze persoonsgegevens?’. De deskundige vertelde dat deze gegevens alleen via een gerechtelijk bevel bij de ISP verkregen konden worden. Dus als je niks strafbaars doet, hoef je je nergens druk om te maken. Dus voorzag hij geen problemen voor de gewone internetgebruiker. Jeroen zei dat hij niet gerustgesteld was. Hij was zeker bang dat het zoeken naar de Paris Hilton sex tape hem nog lelijk op zou breken.

Wat een simpele niksigheid, dat Editie NL. Het ergste is nog wel het commentaar dat de presentatoren denken te moeten geven. Dat Beau en Albert daarmee wegkomen in RTL Bouvevard wil niet zeggen dat ook maar iemand ge?nteresseerd is in de mening van Jeroen Latijnhouwers! “Zoek jij wel eens wat met Google, Margreet?”. Who cares?!

alex | 22:31 | televisie
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Oja, al zappend kwam ik daar ook toevallig op terecht. Die ‘deskundige’ was trouwens Herbert Blankesteijn; die heeft ooit een televisie programma gemaakt over PCs dat het niveau Computer Idee nog niet haalt. Verder heeft hij een tijdje een column in de Intermediair mogen schrijven. Welnu, inmiddels niet meer; laten we met zijn allen hopen dat er in de Donald Duck nog een plekje voor hem is. Wat een deskundige…
Ik heb middels Google net nog even gezocht naar zijn recente activiteiten. Zou de FBI daar nu ook vanaf weten? Nee toch zeker!

Michel - 03.12.2003 - 00:43

Ja, pffft! Wie kijkt er dan ook Editie NL? Ik bedoel maar! Das net als kijken naar Barend en van Dorp en hopen dat je wat van Mulder leert.

rumy - 03.12.2003 - 10:52
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.