15.12.2003 Expeditie Anti-Climax

De uitzending van vorige week waarin de winnaar bekend werd gemaakt was tenenkrommend. Ik had een beetje het gevoel dat de laatste stemronde doorgestoken kaart was, zodat er met wat SMS-geldklopperij nog een uitzending aan vastgeplakt kon worden. Aangezien iedere twee minuten naar een tussenstand kijken ook niet echt interessante televisie is, was het eigenlijk een teleurstellende afsluiting van een tot dan toe prachtig seizoen Expeditie Robinson.

Gisteren hadden de makers de mogelijkheid om toch nog iets goed te maken. Maar helaas. Met verbazing heb ik gezien hoe ze een hele uitzending hebben gebouwd om één vraag, om die vervolgens onbeantwoord te laten. Nu weten we nog niet wie de bananen heeft gestolen! Ik denk dat Net5 geprobeerd heeft de aandacht daar nog een beetje vanaf te leiden door de typische SBS6 vraag “werd er nog geneukt” te stellen. Maar daarop zei iedereen “Nee, als je honger hebt wil je geen sex”.

Volgend jaar wil ik alleen ruzie en honger op een eiland zien…

alex | 12:04 | televisie
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Ja, wat een afknapper was dat zeg.. Onwijze climax opbouwen naar het moment waarop de bananendief ontmaskerd zou worden, gaan ze snel door met iets anders..

Bob - 16.12.2003 - 21:22

Blij dat ik niet gekeken heb!

nathalie - 17.12.2003 - 09:40

Nou, hier in Zweden zijn ze aan de negende en laatste Expedition Robinson toe voor het statelijke SVT1.

Ze hebben 13 veteranen en 10 uitdagers op twee eilanden gegooid, vervolgens wat psychologische spelletjes met ze gespeeld en toen de hele zwik bij elkaar op ??n strand gezet, in man-vrouw paren voor de wedstrijden die uit ??n uitdager en ??n veteraan bestaan.

Dat SMS-stemmen doen ze hier niet aan mee. Het is een statelijke zender, tenslotte. ;-)

Hier moet je gewoon overleven en wedstrijden winnen om te blijven.

Al is het concept interessant, ik vind TV van dit slag maar ondermaats. Zoals de meeste TV-uitzendingen.

Voor diegenen die dat ook vinden kan ik James A. Michener’s boek “The Drifters” van harte aanbevelen.

chris - 17.12.2003 - 10:40
reageer







onthoud mij:






Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.