17.11.2003 The Italian Job

The Italian Job recensie

4/5 

Deze remake van de gelijknamige film uit 1969 is één grote reclamespot voor de nieuwe Mini. En het werkt, want ik wil er één. En dan wel zo’n extra opgekietelde Cooper S, in het lichtblauw, met een Engelse vlag op het dak! Um, ik draaf door, sorry….

Na een perfect uitgevoerde kraak in Veneti? wordt een hoeveelheid goud met een waarde van 35 miljoen dollar buitgemaakt. Waar de groep dieven echter geen rekening mee had gehouden, is dat één van de leden er met de buit vandoor zou gaan. Een jaar later zijn ze de verrader op het spoor in Los Angeles, waar de overgebleven leden een plan bedenken om het goud terug te stelen. Hierbij spelen een door de computer-geek gecre?erde verkeerschaos en de eerder genoemde Mini’s een hoofdrol.

Hier en daar zijn wat clich?’s gebruikt, zoals het inbreken in een computersysteem door als een idioot op een toetsenbord te typen (daar ergerde ik me in Swordfish ook al zo aan), de op techniek vertrouwende kluizenkraker die op het cruciale moment alles op gevoel moet doen, en de knappe getaway-car bestuurder die wordt aangehouden door een hete blonde motoragente. Dit geeft allemaal niks, het is een lekker verhaal, mooi gefilmd, prachtige lokaties en stoere actie. En ik wil zo’n Mini!

alex | 11:09 | film
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Dat gevoel had ik ook ja. Volgende film die je moet gaan bekijken: Finding Nemo. En niet zeuren, hij is ?cht heel leuk.

G. - 17.11.2003 - 11:53

Die heb ik al gezien, zie mijn eerdere review. Hij is inderdaad fantastisch…

alex - 17.11.2003 - 11:57

Dat is toch geen mini joh, dat is een BMW! Doe mij maar zo’n echte ouwe originele Mini…. :-)

Blauw Oog - 17.11.2003 - 12:55

precies. Die BMW is best een leuk autootje, daar niet van, maar het heeft weinig met een mini van doen. Net als die nieuwe “kever”. :)

arno - 18.11.2003 - 17:53

Zeker een retegoeie film! Echt een van de beste die ik heb gezien :-)

Pascha en Nicole - 29.12.2003 - 19:03

ik heb zelf liever een kever dan een mini… maar mini’s zijn natuurlijk ook retewreed :)

soc - 02.01.2004 - 00:51

Het is een zware tegenvaller als je erin rijdt.

[anoniem] - 05.02.2004 - 12:26

heej ik vind het ook een vet din g ik wil er ook wel zo’n mini cooper echt cool mijn moeder wil er ook een dus dat word scheuren met die bak

rutger - 29.03.2004 - 16:28
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.