10.11.2003 Louis Theroux

Louis Theroux

Gisteren is op de BBC weer een nieuwe serie documentaires van Louis Theroux begonnen. Theroux heeft de afgelopen seizoenen door de Verenigde Staten gereisd om vreemde, vaak bizarre subculturen vast te leggen. Zo heeft hij enkele weken de Ku Klux Klan, ‘swingers’ en vrouwelijke body builders gevolgd. In de jaren daarvoor heeft hij ook reportages gemaakt in andere delen van de wereld. De documentaire over mannen die Filippijnse vrouwen uit een catalogus huwen en het verslag van de extreem rechtse Boeremag in Zuid Afrika behoren tot de klassiekers.

Louis is in mijn ogen een held. Hij weet het vertrouwen van mensen te winnen op een heel subtiele manier. Zijn wat klungelige, ietwat sullige voorkomen werkt erg ontwapenend en zorgt ervoor dat hij vragen kan stellen waar anderen geen antwoord op zouden krijgen. Ook is hij is niet bang om mee te doen met de actie. Zo hebben we hem in een demolition derby mee zien doen, waren getuige van een nachtelijke jacht op buitenaardse wezens en hebben we hem in zijn onderbroek rond zien lopen op een partnerruilavond.

In de aflevering van gisteravond was Louis enkele weken te gast bij één van de weinige legale bordelen in de Verenigde Staten, de Wild Horse in Nevada. Het pas geopende etablissement is een droom die werkelijkheid wordt voor eigenaren Lance en Susan. De twee hebben elkaar ontmoet in een bordeel, waar zij als prostituee werkte en hij één van haar vaste klanten was. Zij hopen met hun eigen, vier miljoen dollar kostende bordeel een beetje klasse en luxe toe te voegen aan het anders zo smoezelige wereldje van de prostitutie. Door de interviewstijl van Louis, die zonder een oordeel te vellen de juiste snaar weet te raken bij zowel de eigenaren als de dames die er werken, is wat we te zien krijgen onthullend en vaak grappig. Een uniek kijkje in de keuken van het oudste beroep ter wereld.

alex | 12:50 | televisie
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

geweldig leuk programma, een echte aanrader

[anoniem] - 11.11.2003 - 12:58

Hoi,

weet je mischien of in nederland aan videomateriaal van de afelveringen van Louis is te komen ?

Ik vind het goooooooed !

arjan - 24.12.2003 - 00:58

louis is de bom! wil ff wat afleveringen downloaden….weet iemand waar?

tuur - 09.10.2004 - 17:22

ja wil ik ook!! ik weet niet waar, vast wel te vinden. op bbc.commisschien??

Anneke - 29.01.2007 - 01:27

ik heb net een docu gezien van Louis Theroux in America op bezoek bij racisten. Louis doet het geweldig! Wel werd ik ontzettend misselijk van deze mensen, ik kan nauwelijks geloven dat dit soort mensen bestaan, verschrikkelijk!!!!

c - 29.01.2007 - 01:28

Anneke, wat vond jij ervan?

c - 29.01.2007 - 01:29

Afleveringen zijn te downloaden via torrentsites (foei!) ;)

bijvoorbeeld: www.torrentz.com -> zoek op Louis Theroux en voila!

Moose - 09.04.2007 - 21:01
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.