21.11.2003 De pietluttige perfectionist

Vanaf het moment dat ik Movable Type ben gaan gebruiken voor het blog, heb ik me ge?rgerd aan de manier waarop het standaard de url’s van de archieven genereert. De permanente link naar dit stukje is bijvoorbeeld http://www.majesticmoose.net/archives/000163.php, en dat is niet alleen lelijk, maar ook niet handig. Aan een id-nummer heeft niemand wat, en die php extensie is ook vrij zinloos.

Na wat Googlen naar een betere manier heb ik onder andere dit en dit artikel gelezen, waarin methodes worden voorgesteld om de url-structuur te verbeteren, maar de dilemma’s waar in nu voor sta, zorgen voor slapeloze nachten. Wat moet ik doen?

majesticmoose.net/2003/11/21/pietluttige_perfectionist/
majesticmoose.net/2003/11/21/15.57.23/
majesticmoose.net/geleuter/pietluttige_perfectionist/
enz. enz.

In discussies met mensen die dit interesseert (ahum!) word ik uitgemaakt voor pietlut. Google kan de pagina’s vinden, de zoekfunctie van de site werkt, en de archieven zijn best overzichtelijk. Toch moet ik dit doen, hoeveel gezeik ik ook moet doorstaan en hoeveel dode links ik ook moet herstellen. Het leven van een perfectionist gaat niet over rozen…

alex | 15:57 | geek
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

nee nee, de perfectionist verbeterd de site to alles goed is. De pietlut gaat door met nutteloze zaken.

Hetgeen niet wegneemt dat het leven van een perfectionist waarschijnlijk niet over rozen gaat, maar dit onderwerp heeft niets met perfectionisme van doen.

:)

Arno - 21.11.2003 - 16:05

In het kader van verbeteren.. kan ik die d inleveren in “verbeterd” en er een t voor terugkrijgen? :D

Als je echt per se een woud aan directories wilt (voor elke entry een nieuwe directory, iets wat ik storender vind dan id-nummers (met dan aan Van Kooten en De Bie voor het nu eindelijk correcte gebruik van dat en wat), dan zou ik nagaan hoe je over je entries denkt.

Denk je “die entry van vorige week” dan zou ik voor een datumindicatie in de directories gaan. Denk je echter “die filmrecensie…” dan de categorie.

Je kan het natuurlijk combineren:
majesticmoose.net/geleuter/200311/pietluttige_perfectionist/
of
majesticmoose.net/200311/geleuter/pietluttige_perfectionist/

En dan kan je ook nog de dag toevoegen, maar dit geeft mij te veel directories.

arno - 21.11.2003 - 17:27

Ik ben nu ook lekker aan het rommelen in MT. Zonder verstand er van te hebben, ben ik er toch in geslaagd een foto in de rechterkolom te krijgen.

Elmer - 22.11.2003 - 12:38

Zelf ben ik bezig met alles html 4.01 complaint en XHTML complaint te krijgen.. het is maar wat je leuk vindt toch :-) Succes ermee!!

Tjarko - 25.11.2003 - 12:07
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.