03.09.2003 To flash or not to flash…

Bij het fotograferen van het huwelijk van mijn broer hebben Anneke en ik alle foto’s met het beschikbare licht gemaakt. We hebben op geen enkel moment de flitser gebruikt. Nu waren zowel het trouwzaaltje als de hut waar het feest gegeven werd zeer donker, met enkel wat licht dat door kleine ramen naar binnen viel en wat kaarsen en peertjes.

Het resultaat van deze fotografiestijl is natuurlijk dat foto’s erg donker worden, maar in mijn ogen wel sfeervol. Veel van de foto’s ademen een sfeer van een schilderij van Rembrandt, die natuurlijk ook schilderde in een omgeving waar alleen daglicht en kaarsen gebruikt werden.

Rembrandt, 1640 Anneke, 2003
klik voor een grotere versie

Nu hoor ik iedereen denken, ‘wat zijn die foto’s donker!’ of ‘het lijkt wel een begrafenis’. Iedereen is natuurlijk gewend dat zijn compact cameraatje volautomatisch gaat flitsen als het te donker is, en fotolabs hebben er een handje van om alles lekker licht af te drukken. Ik denk eerlijk gezegd dat een foto als deze met flits een totale mislukking was geworden…

net getrouwd en oprecht plezier

Voor degenen die aanwezig waren op het feest: De foto’s staan in een apart album, neem even contact met me op, dan geef ik je toegang.

alex | 16:54 | fotografie
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Ik zit weer een beetje op jouw site te snuffelen en kom zomaar mezelf weer tegen. Leuke en vooral een mooie dag. En de foto`s zijn echt super (zelfs van de Hema).

broertje - 18.10.2003 - 12:52
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.