25.09.2003 Rails

rain

Het eerste wat ik doe als ik een treincoup? binnenstap? Op zoek naar de Rails! Het is vaak ook wel even echt zoeken, want meestal ligt-ie begraven onder een stapel Spitsen dan wel Metro’s op het bagagerek (nooit in de daarvoor bestemde houder), maar dan heb je naar mijn mening ook wel één van de leukste Nederlandse bladen in handen. Ik heb vooral bewondering voor de originele styling en fotografie. Neem bijvoorbeeld de afbeelding hiernaast (styling Lieve Gerrits, fotografie Marcel van der Vlugt): een avondjurk van Versace met daar overheen een Hema-regenjas van ?4,90. Fantastisch, toch?


anneke | 12:01 | fotografie
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Ja jammer dat hij OF al snel weg is OF dat mensen m maar in de prullenbak gooien want het is een erg leuk magazine en dat nog gratis ook! goed iniatief van de NS.

DJJ - 25.09.2003 - 22:02

Heb je toevallig in dezelfde editie ook de mooie advertentie gezien voor speciale NS-aanbiedingen? “NS biedt een leuke trip deze herfst” (of woorden van gelijke strekking) met een paar stemmig gefotografeerde paddestoelen. Op zich onschuldig, maar een leuke dubbele bodem voor wie beter weet.

Lars - 29.09.2003 - 16:00

Heb de Rails er nog even op nageslagen - die NS is toch swingender dan je zou vermoeden.

Anneke - 29.09.2003 - 17:18

Leuke artikelen die in de tein moeten blijven. Is er ook een site waar de inhoud nog eens op je gemak te bekijken zijn?

george - 02.12.2003 - 08:24

Erm… inderdaad, leuk blaadje… Weet iemand per ongeluk ook nog waar ik moet zijn voor de Hartkloppingen? Heb iemand gezien in de trein, maar nergens een Rails te bekennen, en nergens een website!

Graag een redaktie-adres! :o)

Danny - 02.02.2004 - 20:07

Ik was ook op zoek naar een adres, ik vond wel dit:

http://fmp.missmag.nl/db/direct/detail1.lasso?nummer=214

Ook ben ik op zoek naar een rails waarin een heleboel bekende nederlanders in gefotografeerd worden, weet iemand welk nummer dit was?

Eliza - 08.02.2004 - 11:32

ik ben ook op zoek naar een manier om iets in hartkloppingen te laten zetten
heeft Danny misschien al een manier gevonden?

wendela - 15.02.2004 - 22:02

hallo,
ik kan t blad Rails nergens vinden!!! ik heb gehoord dat er een oproep in staat en volgens mij ben ik t meisje dat wordt gezocht!!! (editie van maart)nu ozu ik het graag met eigen ogen willen zien en reageren, maar ik kan t niet vinden! hoe erg! misschien loop ik nu mijn grote lliefde mis!
iedereen neemt het blad mee, dat hoort niet.
ik zou graag die oproep willen zien met de bijbehorende code waar ik op kan reageren, kan iemand me alsjeblieft helpen?

Emine - 11.03.2004 - 22:26

“adverteren in rails? mail je bericht naar rails@multimag.nl of stuur een brief naar: Rails, postbus 15535, 1001 NA Amsterdam met vermelding van adres en telefoonnummer. Rails mag advertenties weigeren of inkorten.”

Het is handig als je vrienden hebt die treinenfan zijn en dit soort dingen weten. Volgens diezelfde persoon stond mijn oproep erin afgelopen editie, dus op deze manier iets sturen werkt ;)

Proteus - 24.03.2004 - 22:36

Ik heb trouwens jammer genoeg geen reactie gehad…

Proteus - 24.03.2004 - 22:39

Emine, ik heb de rails van maart! Maar er staan meerdere oproepen in, dus laat me even weten hoe of wat en wanneer etc.
fannyevers@hotmail.com

Fanny - 29.03.2004 - 17:04

Ik geloof niet dat dit de plek is, maar ik ben hier zo ie zo niet zo van.
Vandaag kwam ik hem tegen. Had haast sorry, zoals bijna altijd.
Jongen met rood haar en sproetjes met hele foute bril! Kom je nog een keer naar utrecht, mail mij!

n - 02.04.2004 - 18:26

Het is een grauwe vrijdagmiddag als ik aankom op station Breda. Vanwege werkzaamheden rijden er geen treinen naar Den Haag en bij de vervangende bussen richting Roosendaal zie ik je staan…kort blond haar, prachtige blauwe ogen en een zwarte Kipling-rugtas. Als we twee volle bussen hebben moeten laten vetrekken kijken we elkaar aan en je lacht naar me. Nooit geweten dat zo’n moment zoveel kon betekenen. Zou zo graag meer van je willen weten! Misschien samen een keer de bus pakken naar Parijs?

Leander - 09.04.2004 - 19:36

Ik ben ook op zoek naar iemand en ik probeer al vanalles maar het lijkt net alsof hij van de aardbodem is verdwenen want niemand weet iets over hem!
Hij heet dus Jasper Baltus en hij woont/woonde in Nijbroek (Gelderland) en hij is ongeveer 23 jaar. Ik heb samen met hem op het MTRO gezeten in Apeldoorn en we zijn bevriend geraakt maar helaas heb ik zijn nummer verloren. En zelf heb ik verschillende telefoonnummers gehad dus was ik ook onvindbaar voor hem. Ik mis hem en ook hier probeer ik hem te vinden. Dus als je wat weet, mail het me: missytt@hotmail.com
Alvast bedankt X

MissyTT - 12.04.2004 - 22:25

Weet niet of dit de plek is. maar volgens het motto: nooit geschoten is altijd mis, probeer ik. Ik, Zondag 18 april verdwaasd in de intercity rotterdam - groningen/leeuwarden. toen zij het perron op kwam lopen wist ik het gewoon. Er liep een jongen achteraan, waarschijnlijk het vriendje. Ze kwam naast me zitten, nota bene. Het leek of alles in me ophield. Ze had kort, donkerblond haar. Ik zocht tevergeefs in het Volkkrantmagazine naar moed en woorden om haar aan te spreken. Ik heb rode krullen. misschien lees je dit. Reageer!

Jaro - 20.04.2004 - 11:08

Misschien kan de NS extra oplagen in de treinen leggen of op verschillende tijden, zodat er niet ineens een hele zooi Rails in de trein (opvallend!) ligt ?n dat op de koop toe iedereen eraan toe komt om ze te lezen. ‘T is maar een ideetje…

K?n - 20.04.2004 - 12:22

Hey ik zoek naar die ene dame die Dinsdag avond 11 Mei 2004 om +/- 18uur in de stoptrein van Amsterdam naar Utrecht schuin tegenover me zat! Ik stapte er bij Amstel (17:50) in en bij Maarssen (17:20) uit. Jij zat eral in en bleef er in zitten!
We hadden de hele tijd oog contact maar heb jammer genoeg geen nummer van je!
Hoop dat je dit ooit ziet en reageer dan -x- T

T - 13.05.2004 - 11:57

Ook ik kom er niet achter hoe ik een berichtje in Hartkloppingen kan plaatsen, dus dan maar op deze manier proberen, niet geschoten is altijd mis.

Ik kan je gewoon niet uit mijn gedachten krijgen, dat oogcontact, gaaf gewoon. Jij (v): voor mij lang (+/-1.75m), donker bruin halflang haar, oorpiercing rechts, leren jack, donkerblauwe spijkerbroek. Je was met je vriend (neem ik aan) en een vriendin. Ik (v): klein(er) (1.64m), rode blouse, blauwe ribbroek, grote blauwe trackingrugzak, zittend op een muurtje. Ik was met een vriendin. Gezien op zaterdag 15 mei om +/-20.30 uur op station Tilburg, perron 1. Trein van Tilburg naar Den Bosch, waar we allebei uitstapten. Daarna ben ik je uit het oog verloren. Ik hoop dat je dit leest en erop reageert.

A - 19.05.2004 - 10:20

Ben jij toevallig die vrouw met korte blonde krullen, die vanochtend 10 juni om 9:39 in Den Bosch de trein (dubbeldekker) richting Tilburg pakte? Je hebt een paar keer naar me gelachen, o.a. om een meisje dat hijgend de trein binnen kwam gerend…
Ik heb je leuke gezicht de hele dag niet meer uit mijn hoofd kunnen zetten!

Ruud - 10.06.2004 - 20:24

ps. mijn emailadres is ruud6@hotmail.com

Ruud - 10.06.2004 - 20:27

Jij nam op 13 juni de trein vanaf EH naar haarlem om 13.08!!! De trein stopte ivm een bizar ongeval met een spelend kind op het spoor…Tegenover je zat een man met zijn hond(beetje een rare vogel). Ik had een tafeltje bij me (het onding). Ik vond je echt een hele leuke jongen en baalde achteraf dat ik mijn nummer niet had gegeven. Hoop dat je dit leest! Mijn email adres is karinboer@lycos.nl.

Karin Boer - 14.06.2004 - 12:30

Hier is net een log ingericht voor Hartkloppingenadvertenties zolang er geen NS of RAILS online versie is.

Hartkloppingen - 18.06.2004 - 20:03

Maandag 28 februari 2005, ik stap in de trein vanaf Groningen CS naar Den Haag CS van 19:17. Ik wilde wat gaan leren in de trein, maar eerlijk gezegd kon ik dat niet omdat ik steeds naar jou moest kijken.. Ik ging geen gesprek aan, maar daar baalde ik van toen je er in Amersfoort uit moest. Toen de trein weer ging rijden keken we elkaar nog even aan, maar toen was je weg.. Voor hoelang? Je had een roze petje van bien bleu op en minimaal twee tassen bij je, waarvan ook eentje van bien bleu. Je had ook een halsketting van je werk om, waarop ik wanhopig probeerde je naam te vinden. In Amersfoort moest je eruit en een perron verder weer de trein in. Zien we elkaar nog eens? Groetjes, Jan-Willem

Jan-Willem - 02.03.2005 - 17:28

probeer het hier eens, leuke contact site voor treinreizigers.

treinreizigers - 27.04.2005 - 18:43

Ik zag je in de IC van 15:27 van A’foort naar Utr. Je (halflang bruin haar) zat samen met een vriendin foto’s te bekijken. Onderweg hadden we slechts eenmaal oogcontact … je had zo’n lief gezicht. We stapten in Utrecht uit om onze reis te vervolgen, helaas niet samen. Zie ik je ooit nog eens?

Jaja - 04.05.2005 - 12:47

Ik ook maar dan 8-)

Ik (meisje met schouderlang lichtbruin haar, donkerblauwe broek met witte strepen, felgroen truitje, beige jas) ben bang dat ik op 5 mei in de IC van Amsterdam naar Amersfoort rond 15.00 op jou (jongen met mutsje met donkergroen en zwart, donker haar eronder en donkergroen shirtje) overkwam als een giechelend pubertje toen ik merkte dat je voorzichtig naar me glimlachte. In Amersfoort stapten we allebei uit en ik heb die indruk niet meer kunnen veranderen. Wil je ook mijn serieuzere kant ontdekken?

Luzy - 07.05.2005 - 21:35

25 juni: de Intercity van Utrecht naar Nijmegen van 15.20 uur.

Je kwam bij mij en een vriend van mij zitten met je lange blonde haar met roze bloem erin en ik (lange blonde krullenbol met grijs shirt) was gelijk verkocht! Je studeerde farmacie in Utrecht en zat aan het einde van je 2e jaar, vertelde je spontaan.

Ikzelf was al klaar met studeren en werkte nu, terwijl mijn vriend nog bioprocestechnologie studeerde. Helaas moesten wij eruit bij Ede-Wageningen (rond 15.45 uur), achteraf had ik natuurlijk mijn telefoonnummer aan je moeten geven.
Heel stom. Hopelijk lees je dit! Als dat zo is, stuur dan even een mailtje naar mij: Stilleaanbidder_@hotmail.com

Hopelijk tot snel!

Langeblondekrullenbol - 25.06.2005 - 18:48

9 juli 2005

Het was een zwoele zaterdagmiddag. Ik weet niet of ik flauw viel voor of na dat ik je zag, maar ik was in ieder geval blij dat je er was. Jij kocht een flesje cola voor me op het station in Venlo en nooit smaakte het zoeter dan toen. Nog half verdoofd stapte ik de bus in. Terwijl de caffeine inkickte glimlachte je nog bij het uitstappen en was ik definitief wakker… maar net te laat! Wil je nog eens een colaatje drinken en laat je mij deze keer betalen?

Jasper Ponjee - 02.08.2005 - 01:55

De bus tussen Bunde en Maastricht vanochtend (01-10-2005) om een uur of 11. De bus stond zo vol dat je tegen me aan leunde. Ik was een boek aan het lezen voor mijn studie, en dufde helaas niks tegen je te zeggen, al keek je me twee keer aan. Na het uitstappen was je snel verdwenen, zullen we de chemie nog een kans geven?

Peter - 01.10.2005 - 23:09

Beste mensen,

Omdat ik niet weet, waar ik deze opmerking elders kwijt kan, doe ik het maar via dit e-mailadres. Mocht dat niet juist zijn, dan hoor ik graag waar ik deze opmerking wel kwijt kan en anders hoor ik graag op de een of andere manier toch antwoord (desnoods via het blad Rails). Bij voorbaat dank.

TOILET
Afgelopen weekend zat ik in de trein van Leeuwarden naar Zwolle. Een van de voordelen van een trein ten opzichte van de bus vind ik altijd, dat het normaal gesproken mogelijk is - zo nodig - gebruik te maken van het toilet. Nadat ik onnodig voor 3 toiletten heb staan wachten (achteraf bleek, dat zij op slot waren, maar niet bezet) heeft een conducteur voor mij de deur open gedaan, omdat hij toevallig langs kwam. Dit moet toch niet nodig zijn en hoe weet ik of hij bezet is of gewoon op slot. Wat is dat voor vreemd nieuw beleid van de NS? Volgens de conducteur gebeurt dat nu structureel voor het vertrek uit Leeuwarden. Waar slaat dit op. Laat reizigers niet onnodig voor een toilet wachten terwijl hij niet bezet is. Dit is onnodige slechte service. Jullie zullen toch een beetje aan goodwill moeten werken. Door technische storingen krijgen jullie toch al vele klachten terwijl dat in die gevallen vaak overmacht is. Maak het lijstje met klachten dan niet onnodig lang, daar waar dat helemaal niet nodig is.

Met vriendelijke groeten,

J.J. van Dijk - 22.05.2006 - 11:42

Aan alle conducteurs/machinisten:
Op dinsdag 18 april 2006 reisde ik per trein van Tilburg (met als eindbestemming Zwolle) naar ?s-Hertogenbosch (vertrektijd in Tilburg 17.39 uur). Toen ik in Den Bosch uitstapte, merkte ik dat ik mijn sjaal in deze trein had laten liggen.
Een NSmedewerkster heeft direct achter deze trein aangebeld, om deze sjaal te vinden. Dit is gelukt! Hij zou in Roosendaal afgegeven worden op het station, en ik wilde hem daar op gaan halen, maar hier is hij nooit afgegeven! Deze sjaal is voor mij een dierbaar bezit waar ik erg aan gehecht ben, en ik wil hem heel graag terug! Ben je toevallig vergeten hem af te geven, of zit hij stiekem heel lekker, zou je dan alsnog deze sjaal terug willen geven?
Het gaat om een lange rode wollen sjaal van 2m, met verschillende banen rode wol in de breedte.
Alsjeblieft reageer!!! Stuur een mailtje! Dat zou zo fijn zijn!!!
Alvast bedankt,
Vriendelijke groeten,
Roos d’Hont

Roos d'Hont - 08.06.2006 - 15:40

mail over bovenstaande oproep mag naar roos_dhont@hotmail.com
Bedankt!

Roos d'Hont - 08.06.2006 - 15:41

ik zoek een meisje die rond de 18/19 jaar is blond haar ze zat in dezelfde trein als ik richting leiden (stoptrein), het was erg druk daarom zat ze eerst in een tussenwagonnetje op de grond en kwam ze later toen veel mensen in vleuten uitstapten naast me zitten.
ze had rode nagellak een ring met de cijfers 2000 en een licht bruin tasje bij zich.
ze was zo mooi, ik verstijfde helemaal toen ze naast me kwam zitten, helaas moest ik er in woerden uit en bleef zij bij het raam zitten door richting leiden.
we hadden regelmatig oogcantact en lieten elkaar stiekem merken dat we interesse hadden.
ben jij dit meisje dat donderdag 17 april de trein van 17.36 had richting leiden? dan zoek ik jou!
graag hoor ik snel wat van je (mailtje), liefs Willem

willem - 17.04.2008 - 18:15