17.09.2003 Het nieuwe Westerpark


klik voor grotere versies

Het Amsterdamse Westerpark is uitgebreid met een knap staaltje landschapsarchitectuur en heet tegenwoordig Cultuurpark Westergasfabriek.(“Ga je mee naar het Cultuurpark Westergasfabriek?”- die naam gaat natuurlijk niemand gebruiken.) We zijn maar eens gaan kijken.
Wat het eerst opvalt is het gevoel van ruimte. Dit kan natuurlijk nog veranderen; de werkzaamheden in het park zijn nog in volle gang en die sprieterige nieuwbouwwijk-boompjes worden ook eens groot. Vervolgens wordt duidelijk dat werkelijk over alles is nagedacht: over de exotische rietsoorten, de watervalletjes, de design-straatlantaarns, zelfs over de kleuren van het grint en het zand. Toch vond ik uiteindelijk het grote grasveld (het manifestatieterrein) het mooist in al zijn eenvoud en uitgestrektheid. Ik denk dat het een geslaagd project is, maar oordeel zelf. Bekijk het als kunstwerk of geniet er gewoon lekker van de nazomerzon.

anneke | 10:59 | plaatsen
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

geweldige foto,s.
zeker de moeite waard om ook eens te gaan kijken!

Henny - 19.09.2003 - 11:20
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.