13.09.2003 Het nieuwe televisieseizoen in full effect

Kregen we enkele dagen geleden nog te horen dat het matje helemaal terug is, zag ik gisteren vijftien bevallige vrouwen kwijlen om een man in een pistache-groen Lacoste poloshirt met een omgeslagen beige sweater. De casual look zeg maar. ‘Hij heeft trekjes waar ik op val’ hoorde ik. Is dat waar vrouwen voor gaan? Daar word ik pas gedeprimeerd van. Nu weten we gelukkig al dat hij voor Gwen zal gaan, dus wat schetst mijn verbazing: ze is het typische stewardessentype. Sjongejonge zeg, daarvoor had hij toch niet met De Bachelor mee hoeven doen, hij wordt dagelijks omringd door dat soort vrouwen.

Reality-tv is ok hoor, maar dan wel graag met echte mensen, niet van die slijmballen die ingestudeerde one-liners uitbraken, zoals “Ik wil graag warmte om me heen…”, “Ik wil nu eindelijk eens een gezin stichten…” of “Zoals jullie weten houd ik van dieren…”. In het kader van vroeg?h was alles bet?h: hadden we nog maar programma’s zoals Buren van Frans Bromet, dat was pas reality!

Waar gaat het heen? E?n van de weinige programma’s waar ik wel voor thuis wil blijven, ‘Wie is de mol?’, komt dit seizoen niet meer terug. Wel krijgen we herhalingen van seizoen 1 van ER, evenals het uit Engeland overgewaaide Life Laundry, waarin we kunnen zien hoeveel klerezooi sommige mensen over de jaren verzamelen. Haters van reality-tv kunnen maar beter hun toestel de deur uit doen.

Gelukkig is er één reality-programma dat wel geweldig is: In 40 dagen van weldoorvoede bijdehante accountant naar chagerijnig gratenpakhuis, ook wel bekend als Expeditie Robinson. (hallo jongens, tijd voor een nieuwe site misschien, het begint morgen al).

alex | 18:34 | televisie
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Ja, erg jammer dat Wie is de Mol niet terugkeert… een van de weinige dingen waar ik de afgelopen seizoen voor thuisbleef ook, net als ER. Leuk dat ze ER gaan herhalen, maar komen er ook nieuwe afleveringen dit seizoen?

Merel - 14.09.2003 - 00:20

Net5 heeft de oude serie gekocht, maar ik mag aannemen dat de AVRO gewoon binnenkort seizoen 9 gaat uitzenden. Ik heb geprobeerd het helemaal te downloaden, maar eigenlijk zijn alleen HBO series zoals Soprano’s, Six Feet Under en Sex and the City goed te vinden…

alex - 14.09.2003 - 00:40

Life Laundry was eigenlijk best aardig…op de BBC. Maar aangezien RTL er een handje van heeft om Engelse originelen flink te verpesten (de Zwakste Schakel, de Modepolitie…) zal het hier wel niks zijn.

martijn - 14.09.2003 - 10:27
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.