16.08.2003 Demonstratie tegen politiegeweld, Mercatorplein

Na enige twijfel heb ik vandaag besloten om eens echte reportagefotografie te proberen tijdens de demonstratie tegen politiegeweld op het Mercatorplein in Amsterdam. Het leek me in eerste instantie niet zo’n geweldig idee om mijn spinternieuwe Canon EOS 10D in de waagschaal te stellen voor een paar foto’s. Maar goed, ik heb tenslotte niet een digitale spiegelreflexcamera gekocht om hem glimmend in de kast te laten staan.

Mijn angst voor beschadiging was niet geheel onterecht, aangezien er door sommigen nogal wat moeite werd gedaan om rottigheid uit de media te houden. Bij sommige fotografen werd een hand voor de lens gehouden, bij anderen werd de camera bijna uit de handen geslagen, ik kreeg water over me heen (de 10D is best weatherproof weet ik nu). Maar goed, al met al verliep het geheel toch nog relatief rustig.

Het blijft voor mij overigens onbegrijpelijk hoe er zo makkelijk over moord gesproken wordt, ondanks het feit dat er nog geen onderzoek is geweest en we het hier over iemand hebben die nota bene helemaal naar huis is gegaan om een mes te halen en zich dus honderd keer had kunnen bedenken.

De foto’s kun je hier vinden

alex | 21:32 | algemeen geleuter, fotografie
1) print ("s"); } else { print("reageer"); } ?>  »

Fraaie foto’s…
Onbegrijpelijk dat een hele buurt het opneemt
voor zo’n raddraaier.
Als diezelfde gozer de politieman had doodgestoken
hadden ze hem dan nog steeds zo aardig gevonden?
Ik vrees van wel.
Niet dat ik goedpraat wat de agent heeft gedaan.
In mijn ogen heeft hij in paniek gehandeld (iemand
komt zwaaiend met een mes op je afstormen en jij hebt een pistool in je handen; helpt op zo’n moment “Wil je alsjeblieft dat mes wegdoen en hier
als redelijke mensen over praten?” Neen, dan schiet je…) maar een getraind agent hoort niet in paniek te raken mar een waarschuwingsschot te lossen en eventueel iemand in het been te schieten.

Terrebel - 17.08.2003 - 17:06

nee, dat heb je jammer genoeg mis. Een politieman is in zo’n situatie getraind om direct scherp te schieten. Kortom, alles is dus volgens het boekje gegaan.

ben - 12.04.2004 - 16:37

ik vind dat er volgens het boekje gehandeld is ! wat die agent gedaan heeft, zou ik hoogst waarscheinlijk ook doen ! heel simpel, hij of ik…en ja dan kies ik voor hem natuurlijk…zon gast vraag je toch niet even vriendelijk of ie zn mes even wil neerleggen, en rustig met hem mee wil gaan naar het bureau…! hou toch op zeg ! het gaat nergens over…alleen maar omdat het niet-nederlands is om iemand als agent zijnde dood teschieten…gebeurt dit iedere dag, dan is er niks aan de hand, maar als het dan eenmaal voorkomt, dan weet niemand waar ie moet kijken en is meteen de handelaar, nu die agent, de lul…ik vind dat er juist is gehandeld en ook vind ik dat er helemaal niet zon debiele actie moet komen…en was er dan ook een *stille tocht* geweest voor die agent als die was vermoord?? dacht het niet…sorr voor mijn enorme opwinding, maar zo denk ik er over..hopenlijk ben ik niet de enigste…

erik - 23.11.2004 - 21:26
reageeronthoud mij:


Alle HTML-tags behalve <a href>, <b>, <i>, <strong>, en <em> worden uit je commentaar gestript. Je e-mail adres wordt nooit gepubliceerd.